2024-11-06 51 views
好多遊客嚟香港都會專登試吓特色街頭小食!當然係因為香港嘅街頭小食真係做得好出色同埋好好食啦!而我就覺得比較有香港本土風味嘅街頭小食就係雞蛋仔啦!咁啱去尖沙咀做嘢,準備搭船返港島,見到✨媽咪雞蛋仔✨新出咗兩款冬日限定口味,即刻買一底薄荷朱古力雞蛋仔🌿🍫黎食,薄荷同朱古力本身都已經係Prefect match💕用嚟製作雞蛋仔都係第一次食,口感一定香脆啦,入口啖啖都feel到薄荷同濃郁嘅朱古力味,值得去買黎食!另外我order咗杯抹茶牛乳紅豆沙冰,香濃嘅抹茶同紅豆本身都好Friend💕💕融入牛乳入口更香滑!咁正嘅街頭美食又點可以唔食呢!唔怪之得次次都等咁耐,真係值得嘅,咁香脆嘅雞蛋仔無論邊款口味都好正,而且媽咪雞蛋仔經常都會推出唔同嘅限定口味,真係經常都要買黎食呀!🥚媽咪雞蛋仔 Mammy Pancake @mammypancake.hk#媽咪雞蛋仔 #mammypancakehk #雞蛋仔 #米芝蓮#香港小食 #街頭小食 #格仔餅

🥚媽咪雞蛋仔 Mammy Pancake
@mammypancake.hk