2022-06-21
之前喺旺角返工,不時都會聽到 紅橋 呢間餐廳,今日就同朋友嚟左食餐飯。餐廳入面排咗唔少畫,冰室嚟講好少見,令鋪頭多咗一抹山水風。晚餐時間嚟,佢有dinner set包晒前菜、湯、主食同熱飲,啱晒我地呢啲懶人只需要揀主食,我地分別叫左軟殼蟹意粉同雞扒焗飯,仲額外加咗份單骨雞翼。對了,呢度係用手機點餐,介面都方便易用,檸茶華田呢啲大路飲品都仔細到有得揀濃淡,幾有驚喜的。前菜同湯正常發揮,味道可以更好的。主食都上菜了,好欣賞軟殼蟹係足一隻蟹,切半再擺盤,打卡好靚。意粉嘅醬汁底其實係忌廉配牛油果粒,加咗少少蟹籽點綴賣相同增添少少層次,幾夾幾好食的。雞扒焗飯賣點係即刻焗完熱辣辣、雞扒都夠大塊,醬汁同飯嘅比例剛剛好。而必須要介紹嘅係另外加嘅蜜椒單骨雞翼,雞翼本身焗到外脆內嫩,澆過蜜汁同黑椒熱辣辣咁食真係好好食!牛油果忌廉汁軟殼蟹意大利粉賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️羅勒醬忌廉汁芝士雞扒焗飯賣相:⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️蜜椒單骨雞翼賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️一個餐包晒咁多款食物,性價比真係幾高,就算小食要額外加還是要推薦啊!🫶🏽
牛油果忌廉汁軟殼蟹意大利粉
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️