2022-06-27 248 views
銅鑼灣精緻手工私房菜 今日呢間係銅鑼灣核心地區高層 28樓 環境望到跑馬地馬場 望遠啲有少少海景 難得父親節試試 記錄一下.⭐️酒香鴨舌$98😋酒香十足 鴨舌面入面啲軟骨都咬得.⭐️涼拌辣味花膠桶$338👌🏻涼拌花膠幾多片 膠質豐富 🤔花膠筒如果厚身會好啲.⭐️冰鎮咕嚕肉$188🥰底下放咗乾冰 上台有少少仙氣感覺 明顯食得出師傅手工 冰塊令咕嚕肉外層更加脆 糖衣冰凍 掛住打卡影相 食唔到冰火感覺 咕嚕肉暖暖地 肉質少少爽彈 如果想食全冰鎮口感 可以再等多陣.⭐️魚子雞旦焗魚腸$388呢味菜真係好特別 而家唔多地方食到 老一輩應該會幾懷念 雖然材料成本唔高 但準備功夫十分繁複 魚腸魚肝要煮得唔腥都有難度 今日老人家表示好鍾意.⭐️脆皮燒腩仔炒飯$148👌🏻脆皮燒腩夠脆 👍🏻炒飯明顯粒粒分明 有鑊氣 高質.⭐️大良炸鮮奶$68👍🏻熱辣辣 奶香味濃 入面先鮮奶餡都幾滑#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#睿私房菜 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣耀華街38號Zing!28及29樓.⭐️評分:味道:4.5/5 食到師傅手工環境:4/5 銅鑼灣高層 風景可以望到好遠服務:4
⭐️酒香鴨舌$98
⭐️大良炸鮮奶$68
👍🏻熱辣辣 奶香味濃 入面先鮮奶餡都幾滑

#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#睿私房菜 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街38號Zing!28及29樓
⭐️評分:
味道:4.5/5 食到師傅手工
環境:4/5 銅鑼灣高層 風景可以望到好遠
服務:4/5 員工服務速度快 但今日人多 員工都好忙
抵食:3/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #私房菜 #中菜 #手工菜