2018-01-06
估唔到三點都仲要等位, 好彩等咗10分鐘左右就有位, 不過個位超大風, 凍死人, 坐咗一陣都係頂唔順, 問可否調位, 好彩果個時段陸續有人走, 如果唔係都調唔到枱, 未食已經凍死, 仲要等佢上菜等咗鬼死咁耐~ 炭燒風味雞肉丼早知佢咁多蔥就叫定走蔥啦~ 好彩我朋友食蔥, 所以我夾哂比佢, 但淨係夾蔥都夾咗幾分鐘, 夾完都凍哂~比我想像中多好多雞肉, 每粒都係一口size, 而且燒得好香口, d燒汁又好味, 用嚟撈飯真係正~ 唐揚定食呢個係中間價錢的追加定食, 話貴唔貴, 話平唔平囉~麵豉湯 -> 唔算好麵豉味, 蔥多過豆腐粒沙律 -> 有啲好似魚乾的物體, 仲有粟米、生菜、車厘茄果d, 最衰有啲汁, 如果唔係我就執哂去碗麵豉湯浸下啲菜先食小食 -> 好似比人食淨咁, 雖然個碗唔係大, 但入面啲嘢寥寥可數, 有蘿蔔、本耳、蒟蒻炸雞 -> 唔知係咪等佢, 等到差不多食完個飯先嚟個定食, 因為熱辣辣, 一定係新鮮炸, 好香好脆比錢時見到用某張佔用咭簽夠二百蚊, 送廿蚊coupon, 咁啱我地二百零幾, 可以有張coupon留返下次有機會食~
炭燒風味雞肉丼
唐揚定食
麵豉湯 -> 唔算好麵豉味, 蔥多過豆腐粒