2022-10-29
八妹雞煲 (大埔)📍大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A1號舖🍾用餐體驗天氣開始轉涼🍂突然好想打邊爐!於是就約下朋友仔一齊烚下烚下😍獎勵下自己!🤍鮮茄濃湯底 $98朋友唔食辣,我又想健康啲,所以就叫咗呢個番茄湯底!☺️🍅本身都有啲擔心係好假嘅番茄味,點知一嚟到見到同食咗一啖就非常滿意🥰🫶🏻係超足料嘅新鮮番茄!!仲有其他配料,令個湯底好濃郁鮮甜。🤍美國雪花肥牛(大) $148作為牛魔王嘅我打邊爐一定要食肥牛🤭🤭作為食牛無數嘅我都要高度咁讚佢嘅肥牛選材係好高質,而且份量都唔少,大份嘅兩個人食可以食到大滿足,正呀😝🤍竹串海蝦(例) $118例牌海蝦一碟有八隻,上枱時仲好生猛,腳仔仲有郁都識跳咁!🤗入口好鮮甜彈牙,絕對唔會後悔叫咗,推薦!!🤍羊肉片 $60凍凍地點可以唔叫羊啊!見個價錢好平,所以質素同份量都嚇我地一跳😳😳性價比咁高得唔得架?🤍西班牙黑豚豬腩片 $70最後叫左黑豚豬腩片食,佢嘅油脂分佈好好,唔會太膩,又好有咬口😆😆連平時少食豬腩嘅朋友都食唔停口!🍺獅威啤酒 (樽) $25打邊邊識飲一定係飲啤酒,下下火,又夠麻甩🤣完滿左成個邊爐晚餐呀/味道 🌟🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛
📍大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A1號舖
🍾用餐體驗