2009-01-06 31 views
個幾月前,9點放左學食呢間野。9點都未食飯,餓過鬼,咩都應該好食。十點幾先last order,我就哎左個大閘蟹餐,見佢價值都ok平就問d野食有幾大碟。個waitress答:都夠食。我先生身形係我的一倍,我都唔知佢係講我夠食定係我先生夠。於是我另加毛蟹炒年糕。成個餐有湯有麵有大閘蟹。第一樣係麵:杭式蔥油拌麵,呢個好味,不過黎到係僅僅暖的。portion係茶樓d 碗仔的3/4 咁多多。然後黎年糕,個味的汁夠鹹,無咩蟹粉。個湯係酸辣湯,以一個上海妹的角度去食,根本辣到食唔到。我先生酷愛泰國辣野都食唔到。小籠包,皮唔薄,黎到又係僅僅暖!!!! 個皮係凍的添! 個味一般。好啦,大閘蟹。無咩鮮味,有膏,但係成隻蟹d肉癡實晒d 殼,好難食。d 野黎得好慢,又長期無人添茶。以後都唔會再黎。

成個餐有湯有麵有大閘蟹。

然後黎年糕,個味的汁夠鹹,無咩蟹粉。

d 野黎得好慢,又長期無人添茶。

以後都唔會再黎。
  • 杭式蔥油拌麵