2022-09-13 203 views
湯圓雖然可以一年365日都可以食,不過中秋節、做冬、過年食特別有意思☺️-16:00開門,不過未開門都已經排晒長龍,個個都帶定冰袋嚟買生湯圓。眼見過節期間應該係主力做糖水外賣同賣生湯圓,無堂食。不過油街附近都多公園,大家都可以開餐嘅。▪️凍黑芝麻糊鴛鴦湯圓$34🤤芝麻糊可以揀凍/熱,一碗有3大粒湯圓,我呢碗就有兩粒芝麻,一粒花生🥜。凍芝麻糊滑溜,唔太甜,飲落亦唔會覺得有異物卡住喺喉嚨。凍食都不失芝麻香。不過重點都係馳名湯圓🤩黑芝麻湯圓內餡係流沙嘅,一咬係香濃嘅芝麻味🤤加埋芝麻糊一齊食,芝麻fans實收貨。花生湯圓嘅內餡係花生碎再加白芝麻,好味🤩下次我都帶定個凍袋買生湯圓返去做節先🤤🤤

▪️凍黑芝麻糊鴛鴦湯圓$34🤤

TakeAway