2020-11-07
❀ Ann Mamma Thai kitchen by 張秀玲 #荃灣 ❀❗️幾乎冇劣評 抵食到爆裝修似Cafe泰國菜❗️——————————————————話說好多年前經過呢間餐廳就已經覺得好特別,當時仲未有咁多打卡裝修靚嘅Cafe餐廳,所以呢一間喺荃灣街市附近裝修清新嘅泰國菜都幾奪目,而且每次都諗緊究竟邊個係張秀玲😂事隔多年終於去試,發現原來超級抵食,味道絕對唔差💓而且仲有上下兩層,非常之大!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 烤雞青木瓜沙律配白飯 $68個青木瓜沙律已經大過平時一份普通青木瓜沙律,仲要配埋雞同埋白飯,女仔係完全冇可能食晒😲。烤雞雖然稱唔上好突出,只係普通用咗豉油去醃製,但都算滑,而且勁多件,絕對係午市超抵食之選👍🏻!味道: 4.2/5 性價比: 4.7/5.☞ 帕能咖喱牛腩配白飯🍛$78 平時較少見帕能咖喱,其實係其中一種紅咖喱,味道香濃,鹹香得來帶點甜,在浸透花生嘅香氣,用嚟配飯一流🍚。牛腩亦燘到非常之入味同腍身,絕對值得一試!味道: 4.3/5 性價比: 4.6/5.☞ 泰國雞棗🍢$28呢個幾有驚喜!齋睇個樣以為係啲好乾身嘅肉丸,點知外層夠脆,內裏肉質感覺幾強,香料味十足,尤其係香
❗️幾乎冇劣評 抵食到爆裝修似Cafe泰國菜❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 烤雞青木瓜沙律配白飯 $68
味道: 4.2/5 性價比: 4.7/5
☞ 帕能咖喱牛腩配白飯🍛$78
牛腩亦燘到非常之入味同腍身,絕對值得一試!
味道: 4.3/5 性價比: 4.6/5
☞ 泰國雞棗🍢$28
呢個幾有驚喜!
齋睇個樣以為係啲好乾身嘅肉丸,點知外層夠脆,內裏肉質感覺幾強,香料味十足,尤其係香茅味真係非常突出🤩!
推薦呢款小食。
味道: 4.4/5 性價比: 4.3/5
☞ 椰汁芒果糯米飯🥭$25
芒果夠甜不過就嫌少左啲。
特別地用咗斑斕糯米飯,但可能預先整定,所以成個飯比較黏實,感覺似粢飯🙈。
味道: 3.9/5 性價比: 4/5
整體來講,呢間泰國菜絕對係平價高質之選😚環境亦比一般嘅泰國餐廳舒適。雖然冇好特別嘅菜式,但簡簡單單食餐平嘅泰國菜絕對唔會失望👍🏻。