2014-06-30
呢幾日要去灣仔上堂, 分開三日, 於是約左o係附近番工o既朋友食飯.第一日去左銀座藏人度食, 食日本定食,係一個Set有埋甜品.第二日另一個朋友就話帶我地食另一間, 都o係灣仔附近, 不過近銅鑼灣多dd o既.去到間鋪唔o係好大, lunch hour都係有做set, 我見到個壽司定食賣相好吸引, 即刻就決定左要呢個. 先黎左個麵鼓湯, 前菜同沙律, 個湯唔錯, 唔會太咸太淡, 我好少會成個湯飲晒.前菜係魚, 雖然唔知係咩野魚, 但係bite size 少少地咸咸地都幾好味.沙律係醋沙律, 比起沙律醬, 我比較鐘意酸酸地o既醋,可以開胃d, 再搭埋蕃茄青瓜粟米同沙律菜, 開胃到我又清埋個沙律… 到個主菜上喇!! 就咁睇樣已經覺得唔錯, 睇落都見到幾新鮮!!海膽隻色好靚, 橙橙地而且份量都唔少。帆立貝都好大粒好厚, 上面仲要有塊青檸, 成件事清新左!仲有隻蛋, 唔係好假o個隻黃, 亦都唔係好實o個d樣, 甜度ok幾好食!個甜蝦都好肥美而且鮮甜。吞拿魚油甘魚都新鮮, 仲有兩隻唔知乜野魚, 但係都幾好味, 平時我自己點就唔會點的, 但係今日食左都幾唔錯。 食完仲有個雪糕!! 今日係芝麻雪糕,
食完仲有個雪糕!! 今日係芝麻雪糕, 好重芝麻味好好食!
今日樣樣都好好味好o岩心水, 我由頭盤一直食到尾LOL
之前一日銀座藏人都係一set過, 但係呢度新鮮好多!!!!!