2009-10-16 5 views
有朋友話鰂魚涌有間新食市門口可泊車食物ok, 本着平常心帶埋老婆去試啦, 大約7pm到, 真係可以泊到車當然係抄牌時要開走嗰隻我同老婆叫左相中嗰D野, 最初沒有特別期望, 不過當你食左個芝麻豆腐就改變了, 真係好好味, 有D日本feel, 又有D台灣feel, 估唔到豆腐可以咁好味跟住黎左個老闆話好正既鵝肝, 佢問左我有無痛風驚我食左會敏感, 好彩無炸, 有就miss呢碟人間美食, 一流! 如果同朋友去食的話記住就要話好難食呀! 你知點解啦!我老婆就食魚片頭米我就牛坑腩撈配Sambal醬少少棘, 牛腩好"林" , 魚片好新鮮, 味道ok!最緊要無味精, 我們食完番屋企都無口渴!食完都諗住埋單, 佢地話個甜品好食問我試唔試, 唔駛問都知會試啦, 試左芒果凍餅,唔太甜, 好食不過就細舊左D, 下次要同老闆反影吓! 有荔枝味下次食, 佢地話有祕製糕點呀So食過都話正不過我未試總括估唔到呢個水準既野可以喺一間小舖食到, 簡直係驚喜! 再光臨指數100%

芝麻豆腐, 必食之選
花鵰鵝肝, 皇牌推介5粒星
魚片頭米
油菜
牛坑腩撈幼麵, 老闆介紹
芒果味凍餅, 超正!
2009-10-16
$130 (Dinner)
芝麻豆腐, 必食之選
花鵰鵝肝, 皇牌推介5粒星
魚片頭米
牛坑腩撈幼麵, 老闆介紹
芒果味凍餅, 超正!
  • 花鵰酒鵝肝
  • 芝麻豆腐