2024-10-20
#假日好去處 紅磡多嘢食就係人都知,而呢間上海小店由舊區搬咗嚟新地方,今日放假我哋都慕名而嚟食佢嘅粢飯😎果然名不虛傳!🍽️ 粢飯為左佢哋嘅粢飯而嚟都真係冇講錯,未叫嘢食之前已經即刻叫咗個粢飯試吓,即叫即整熱辣辣而且入邊嘅油炸鬼脆卜卜真係不得了!🍽️ 雲吞豬扒酸辣麵而我就最想食酸辣麵,叫咗個雲吞豬扒酸辣麵,豬扒炸到脆卜卜外脆內軟,上枱時都係熱辣辣,酸辣麵夠晒特別,唔怪之拎到米芝蓮,我少見嘅就係酸辣麵竟然有一大個蕃茄熬湯出嚟,酸酸甜甜,真係不二之選,好味道!🍽️ 鎮江排骨麵Lisba叫左呢個鎮江排骨麵,雖然係清湯幼麵,但係加埋鎮江排骨嘅酸甜味成個湯底都好正,排骨芽到軟腍腍入口即溶入晒味,真係正呀!🍽️ 清湯津白雲吞Lisboy就自己一個食呢碗津白雲吞🤤粒粒雲吞都大大粒,手工包咁樣皮薄餡靚,好足料,足足有八大粒咁多,食完真係好飽肚😍🍵 豆漿叫咗兩大碗熱豆漿,真材實料,冇加任何糖分,啱晒Lisboy☺️而凍豆漿就解渴!
🍽️ 粢飯
🍽️ 雲吞豬扒酸辣麵