2017-02-02
相信幫襯佢嘅都係街坊,由佢最初開業一直都有幫襯,在不同時段,由於我怕人多,都會避開繁忙時段,味道平均都不錯,可是本人就遇過三次不愉快經歷,第一次於繁忙時段,樓面召呼還可,算正面態度,我叫咗一道菜,後來上枱的不是我order的,當中一種食材用咗第二樣取代,同樓面講,佢入去厨房出返梨就話無嗰種食材所以取代了,結果我照收貨, 無謂浪費食物, 但我同佢講如果冇要出聲,我可以揀第二款, 便了事第二次非繁忙時段,我喜歡叫四季偏豆, 差不多次次去都食呢款菜,呢次梨嘅偏豆老過我太公, 心中不憤,我無出声,照食,做人要有衣食,但埋單我同收銀講,下次啲出品吾得做吾好出比客人,因我覺得佢係老闆娘,好靚女下嗰個呢..希望佢會同廚房溝通改善一下第三次今日 2-2-2017 下午5:45分 叫咗個 吉列豬扒湯烏冬,上次叫過一次, 賣相唔錯 , 豬扒有蕃茄青瓜伴碟 , 烏冬亦有青菜 睇見都想食 ,但因為牙痛冇試真啲未,今次打算試多次,点知一上枱我呆咗, 我覺得我似梨化緣, 所有伴碟無曬, 一碗烏冬,加一碟豬扒, $38常餐黃色一pat, 唔係畀和尚食就係畀監躉食咁, 我忍唔住出咗聲同樓面講, 上次個order賣相唔
第一次
第二次
第三次
今日 2-2-2017 下午5:45分 叫咗個 吉列豬扒湯烏冬,上次叫過一次, 賣相唔錯 , 豬扒有蕃茄青瓜伴碟 , 烏冬亦有青菜 睇見都想食 ,但因為牙痛冇試真啲未,今次打算試多次,点知一上枱我呆咗, 我覺得我似梨化緣, 所有伴碟無曬, 一碗烏冬,加一碟豬扒, $38常餐黃色一pat, 唔係畀和尚食就係畀監躉食咁, 我忍唔住出咗聲同樓面講, 上次個order賣相唔係咁㗎噃.... 佢就話一向都係咁, 其實呢方我知面同樓面無關, 但佢呢個答案令我覺得佢同廚房夾埋, 後來有個疑似廚房大佬, 出聲話雪櫃有生菜加返條菜畀佢,( 即係指我) 我心諗真係冇得救, 佢以為我貪佢條生菜
三次我都冇影相 ,因為我冇諗住要寫食評, 但今次實在太過分 做飲食冇心 冇要求 咁就開檔做生意, 廚房唔理,樓面唔識, 老闆唔關心, 定抑或佢哋係"茶記 "我哋就唔可以要求! 如果係就唔好裝修 ,貼到成牆壁都係食相 ,去招攬客人買客歡心, 想人幫襯你, 點知坐低全部都唔係