2015-02-26 1314 views
男朋友睇食評搵左呢間餐廳同我提早慶祝情人節,最初話同我去中環食m記,點知就同我黎左呢度,去到樓下都未知咩事,上到黎先知原來係一間西餐廳,餐廳細細,睇到海景,d位都幾闊落.唔錯未埋到位,已經見到一扎花,原來男朋友一早已經為我準備左..好開心我地比訂枱時間早左上黎,個天未黑曬,重睇到日落,好難得...未食野之前,我地order左支酒諗住飲吓酒,望下風景先,原本想飲香檳既我地,點錯酒黎左支白酒$3xx(點錯酒....成餐美中不足既地方)唔係難飲,只係唔係我地心目中想飲既酒.坐左一陣開始食野啦,男朋友點左oyster食,我見到都幾肥幾大隻,佢話好鮮可惜我對海鮮敏感唔食得,火腿哈蜜瓜,跟餐份量唔多,只係記得粒哈蜜瓜好甜~~~頭盤係鵝肝同甜酒煮花螺,鵝肝煎得好香口,食落口一d都油膩,加埋d洋蔥食.味道好夾呀花螺既味道好特別,好入味同好彈牙,係食得麻煩左d,黑毛豬超好食,煎得好脆,好有油香味,唔鞋口,最緊要係冇我最憎既豬腥味(一定要試)男朋友既肉眼扒要5成,我試左一舊,好有牛味,好淋身,味道剛好,唔加汁食都好食,係有少少跟位咬唔到最後,心諗想order個心太軟做甜品,原來男朋友訂枱時已經準備左個甜品

未埋到位,已經見到一扎花
,原來男朋友一早已經為我準備左..好開心
黎左支白酒
可惜我對海鮮敏感唔食得,

火腿哈蜜瓜,跟餐份量唔多,只係記得粒哈蜜瓜好甜~~~
花螺既味道好特別,好入味同好彈牙,係食得麻煩左d,
最後,心諗想order個心太軟做甜品,原來男朋友訂枱時已經準備左個甜品拼盤,好
意外,望住個甜品有一刻既感動,
未見過出面有玫瑰花型既綿花糖呀~好靚,
D字寫得好靚
,心太軟
朱古力好滑溜,苦甜味剛剛好,個啫哩同布甸分開好食d,加埋怪怪地!macaron甜左d不過好得意
心太軟
Other Info. : 最後餐廳送左張合照比我地,多謝呢份心意同今晚好味又特別既一餐,加油,加油
2015-02-09
Celebration