2024-03-02 702 views
睇咗媒體介紹,被那日本粟米湯湯底吸引,就響星期六下午茶時段,諗住非繁忙時段去試吓。雖然去之前都參考過open rice上面食評既評語,已經點咗一的相,影得比較靚,並且較低技術既菜式- 招牌常餐,點知都係非常伏 :粟米湯餐肉粒通心粉餐(影相靚)粟米湯(完全冇味,唔會好似媒體主持講咁樣,好味到一定要食曬成碗通心粉咯!超失望)餐肉粒(預制又硬又乾,勁難食,我有的懷疑係隔夜)通粉 (普通)多士(預制又凍唔熱,難食)䓤花炒蛋(得個樣,唔係好熱,冇蛋味又冇蔥味,唔好食咯)奶茶紅豆冰(+$7 係平既,但光有茶味,但唔夠厚)沙嗲牛一丁餐熱央(難飲,飲咗1/4杯,就飲唔落去)一丁麵係唯一正常發揮,上枱夠熱。沙嗲牛(就唔係太好食)多士及蔥花炒蛋(同一評語)兩個餐雖然係平,只係$109,但已經揀咗的招牌常餐,點解都煮得咁冇誠意呢!我寧願你收貴啲!新鮮做多士,炒個蛋同煎餐肉,真係咁難咩!?我都係懶自煮至去茶餐廳食啫!出品差過我自己煮,就真係接受唔到囉!Sorry, 真係冇下次!

粟米湯餐肉粒通心粉餐(影相靚)

餐肉粒(預制又硬又乾,勁難食,我有的懷疑係隔夜)
通粉 (普通)
多士(預制又凍唔熱,難食)
䓤花炒蛋(得個樣,唔係好熱,冇蛋味又冇蔥味,唔好食咯)
奶茶紅豆冰(+$7 係平既,但光有茶味,但唔夠厚)

沙嗲牛一丁餐
熱央(難飲,飲咗1/4杯,就飲唔落去)
一丁麵係唯一正常發揮,上枱夠熱。
沙嗲牛(就唔係太好食)
多士及蔥花炒蛋(同一評語)