2012-05-26
琴日生日,吾知食咩既時候,男朋友無啦啦系openrice搵到依間屯門咖哩屋!系無心水之下咪是是旦旦諗住內食完就算囉!點知個度,原來幾好架wor!首先吾洗等位啦,一入到去見到都有吾小人系度搞聚會~個度d燈光較暗,又幾有氣氛wor !岩哂我同我男朋友慶祝^_^個場又大wor,所以就算多多人都吾驚!一坐底,,2分鐘都吾洗!就有一個幾後生既印度男人送比4粒野比我地,,吾洗錢架wor!好似炸薯既野,,仲系熱既!幾好食,系衰左系有少少硬,不過吾洗錢,系甘架啦佢比左茄汁同依個好似芥末既汁我地點,,酸酸地,好食過茄汁,開胃啊 !吾錯,好味但系原來個度既侍應全部吾識講廣東話,料好小妹都識幾句英文,男朋友加埋手語 = 無難度我地叫左個二人SET DINNER !其實上菜速幾快 ,, 一order左4.5分鐘就開始上第一味::雞湯 ~~ 一睇,只系知幾多油,不過系甘架啦!雞呀ma,,飲落去好飲,,系鹹左d 囉!第二樣串燒五香雞件哇!估吾到鐵板上,,一咬落去好多肉,,啖啖都系!幾鮮味,,可以點之前個個芥末既汁第三樣炒雜菜依個不得不提!平時吾食菜既我..食左依個之後系甘食!好有穫氣 ~~ 好多汁架都,,炒得好好
系無心水之下咪是是旦旦諗住內食完就算囉!
點知個度,原來幾好架wor!
首先吾洗等位啦,一入到去見到都有吾小人系度搞聚會~
個場又大wor,所以就算多多人都吾驚!
一坐底,,2分鐘都吾洗!就有一個幾後生既印度男人送比4粒野比我地,,吾洗錢架wor! 好似炸薯既野,,仲系熱既!幾好食,系衰左系有少少硬,不過吾洗錢,系甘架啦
第一味:: 雞湯 ~~
第二樣
串燒五香雞件 哇!估吾到鐵板上,,一咬落去好多肉,,啖啖都系!幾鮮味,,可以點之前個個芥末既汁
第三樣
炒雜菜 依個不得不提!平時吾食菜既我..食左依個之後系甘食!
好有穫氣 ~~ 好多汁架都,,炒得好好!!d菜好爽好甜好食好食
第4樣
咖哩牛,羊 主角黎喇,佢有咖哩牛,羊,菜,牛利選..
我地就食左牛同羊!
羊吾系太so,又林,幾好食!
牛就系牛南黎,,個汁可以選辣吾辣,因為男朋友食吾到辣-_-所以叫左吾辣...
幾香咖哩味~~但系吾辣都有少少辣既感覺!幾過引wor又!
第五樣 普通既烤餅,比較厚啦~~但系勝在夠熱同可以點咖喱汁!幾好,我地仲叫多左個香蔥烤餅,,
依個好食D
最後,,仲送野食!
我地叫左杯拉茶,,要加6蚊!我起初以為系奶茶拼音而成
但系點知原來系真人拉茶!!! 師博都系正宗印度人黎!拉到勁型,仲要親身去到你台前沖..
飲落去,,有D薑味同奶味,,淡淡地..又好好飲wor!
食完d甘濃味既野,,飲番杯淡淡地奶味香既拉茶~好享受 岩多人食!而且吹幾耐水都無人趕你走
總括黎講,,依間野!
又平又好食,,服務一流,環境ok,,我會再去食過食過番尋味!正!
但系要有心理準備講英文