2023-12-05
掛住小籠包/上海菜,好多時都會嚟呢度,除咗小籠包出色外,都係貪佢分店多而且坐得舒服,今次嚟開東薈城呢間分店服務唔錯,友人食得比較輪盡時仲及時遞上紙巾,十分貼心。原味招牌小籠包 (6粒)必點item😋味道唔錯內裡有滿滿嘅湯汁,皮嘅厚度啱啱好,加上蒸籠底用布墊底,冇咁易夾穿漏汁❗️聞香蔥油餅🌱食落香口,充滿濃濃蔥香味☺️🧆京醬肉絲肉絲幾嫩,份量都幾多可以啖啖肉咁包住食🌯,調味咸甜適中,醬汁夠多嘅關係食落啱啱好唔會dry!雪菜鹹肉炒年糕🧑🍳推介之選! 平時麻麻地食炒年糕,今次呢個年糕煙韌唔厚,鹹肉肥肥地但唔膩,而且重點係個咸香好得! 驚喜! 唔算好咸但個香味好出,配合埋淡味嘅雪菜同年糕感覺係有昇華🥰!!!平時嚟到都係飲茶🫖,今次見佢出咗特飲,睇落幾吸引,仲幫助消化就嗌咗以下兩款:🥤金草麥芽山楂茶酸酸甜甜咁幾開胃,仲有幾粒山楂肉咬下😋 🍋自製檸檬薏米水友人叫咗呢杯,薏米都幾加多, 味道清新少甜,加埋檸檬幾fresh
原味招牌小籠包 (6粒)
聞香蔥油餅🌱
食落香口,充滿濃濃蔥香味☺️
🧆京醬肉絲
雪菜鹹肉炒年糕🧑🍳
🥤金草麥芽山楂茶
酸酸甜甜咁幾開胃,仲有幾粒山楂肉咬下😋
🍋自製檸檬薏米水