2021-12-28
中環返工嘅我,又搵到個食飯好地方喇😛就係位於歌賦街嘅上海弄堂菜肉餛飩🤩一聽個名就知係食上海菜,啱晒鍾意食上海菜嘅我😛佢有個午市優惠只要六、七十蚊就有個套餐了,套餐會奉送凍豆漿或者特色飲品一杯🤩而食物選擇都好多啊,好似有餛飩及煨麵類、弄堂菜類及廚師美食類,都係受歡迎嘅上海菜😍花雕醉雞🐔好鍾意食呢個,雞件好大件,味道好濃,令到雞件好入味,可以配埋白飯或者菜飯,我就揀咗菜飯🤩絕對係足料菜飯,每一啖都食到有菜😛上海炒粗麵🥢好大碟,所以叫兩個set同人share就啱啱好😛非常足料,入面嘅豬肉同白菜都好多,味道都好濃👍🏻炒得好惹味😚午市套餐可以加$18有埋油菜或酸辣湯,我加埋酸辣湯,呢度嘅酸辣湯整得好平衡,酸辣適中,唔會太酸又唔會好辣,夠晒開胃,重有好多配料響入面🤩另外重叫咗我最愛嘅干篇四季豆,好入味但唔會太咸,送飯食一流🤤