2021-08-04 2626 views
荃灣嘅食肆的確有好多,😉近期最愛就係喺荃灣廣場附近搵嘢食,😍大壩街成條街都好多嘢食今日我就入咗去呢一間日本餐廳食。😍開頭以為會好貴但係性價比極高!食物質素同環境都好好,價錢亦都好合理!👍🏼除咗餐牌上面嘅食物店員都介紹咗佢哋寫係黑板上面嘅❤️廚師推介。⭐️牛油果雜錦魚生他他🥑作為開胃菜一流,份量亦都多!雜錦魚生嘅種類好多,上面仲有海膽、魚子;中間嗰層有魚生切角同蟹柳;最底有牛油果,口感豐富,啖啖肉!👍🏼值得一試!⭐️六貫目配三色刺身定食🍣懶得選擇嘅我哋叫咗一個晚市定食,佢嘅六貫目同刺身罐包括有甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、白身魚、海膽、火炙碟魚邊同蟹棒!有魚生同壽司,相當豐富!😋⭐️澳洲海膽手卷❤️呢間店嘅名物之一!海膽!好新鮮,連平時唔食嘅Mary 都讚佢好鮮甜!⭐️吉列炸蝦🍤比我想象中大,炸得又脆!⭐️牛油果軟殼蟹飯卷🦀將我最鍾意嘅牛油果同軟殼蟹合二為一,好難抗拒!呢到勁好,個反卷好足料,只見薄薄嘅飯包住滿滿嘅軟殼蟹肉!🦀❤️總結呢到性價比幾高,咁嘅質素的確值得一試!

⭐️牛油果雜錦魚生他他🥑

⭐️六貫目配三色刺身定食🍣

有魚生同壽司,相當豐富!😋

⭐️澳洲海膽手卷❤️

⭐️吉列炸蝦🍤
比我想象中大,炸得又脆!

⭐️牛油果軟殼蟹飯卷🦀

❤️總結呢到性價比幾高,咁嘅質素的確值得一試!
Type of Meal
Dinner