6 day(s) ago
去到HKU附近,經過呢間餐廳,就俾佢嘅舒適、綠油油嘅感覺吸引咗💚 原來係一間墨西哥餐廳😮 入到去發現天花板掛咗好多裝飾,仲有好cute嘅樹懶🦥🩷 牛油果係墨西哥盛產嘅食物之一,所以就揀咗一款牛油果dish🥑🔸 Avocado Tostada ($89)Avocado份量超多,賣相又靚,廚師將每塊牛油果片切成花🌸下面係粟米脆片,所以食落去口感特別✨ 先食到軟綿綿嘅avocado,接住就係香脆嘅脆片😎脆片帶有鹹香,同牛油果好夾🫶🏻🔸Taco with chicken ($99)Taco都係出名嘅墨西哥菜😙 呢個taco可以揀唔同嘅主菜,我哋就揀咗雞肉🍗個雞肉醃得啱啱好,唔會過鹹,仲mix埋番茄、洋蔥🧅 而頂層仲有牛油果醬,令到味道好豐富💖🔸 超嫩入口即溶慢煮牛肉面配薄餅 ($189)呢個係chef special嘅dish✨首先見到超大塊牛肉係湯裡面🤩 個湯好清澈,絕對唔係落味精嗰種🫶🏻然後重點係牛肉面‼️ 真係入口即溶,超級腍😍配埋少少辣嘅醬,再加埋薄餅一齊食,真係好好味😎🔸Homemade churros ($78)Churros都有6條😙 外脆內軟✨ 好香口💖🔸 Jarrito (Ha
🔸 Avocado Tostada ($89)
脆片帶有鹹香,同牛油果好夾🫶🏻
🔸Taco with chicken ($99)
🔸 超嫩入口即溶慢煮牛肉面配薄餅 ($189)
呢個係chef special嘅dish✨
然後重點係牛肉面‼️ 真係入口即溶,超級腍😍
配埋少少辣嘅醬,再加埋薄餅一齊食,真係好好味😎
🔸Homemade churros ($78)
Churros都有6條😙 外脆內軟✨ 好香口💖
🔸 Jarrito (Ha-Ri-To) ($78), Tequila Honey ($78) 🍸🍹
仲試咗餐廳嘅cocktail,都唔錯🩷
整體而言,食物係健康又唔會過鹹❤️ 餐廳又有種好chill嘅感覺😎 適合健康而又想chill下嘅人士💕