2023-08-09
雖然通咗關好容易可以去到日本,但係如果返工一族平時都想滿足一下返鄉下居酒屋嘅心情,這間店舖必然係首選鮨一千層海膽飯顧名思義極之豪華美麗 千層嘅海膽上面有金箔 下面有拖羅蓉 配上紫菜 淡淡都係豪華美麗新鮮 正呀牛油果軟殼蟹飯卷炸得通透嘅軟殼蟹 有一股向後嘅蟹肉味加上牛油果片 清新感可得到平衡 簡單的日本壽司做得非凡甲羅燒放上枱已經聞到香噴噴蟹蓋上面有濃郁嘅蟹膏,雞蛋黃將佢攪勻 再放上多士上面香脆新鮮濃郁惹味 不同嘅口感,盡在一口A5和牛壽司豪華嘅A5牛肉,放上少少蔥花,配上簡簡單單的壽司飯 一個簡單又華麗嘅壽司,一口一件非常滿足鹽燒牛舌串喜歡食好食嘅朋友一定要叫 鹹鹹地的牛舌,加上檸檬汁 可以吃到牛舌嘅香 又可以食到清純嘅檸檬汁味道 餸啤酒一流上錦繡刺身依度嘅海鮮,日本直接入口 件件都係厚切吃得到嘅鮮味甜味 簡簡單單點上醬油 係看得到的新鮮吃得到的味道 美味嘅日本海洋味道這裏的壽司飯每一粒都精神炮製 唔似出面嗰啲平平無奇 向左到口感之餘,亦都食到飯嘅通透味道雖然這裏是荃灣地區但係仍然有一種置身於日本嘅感覺完全係切合香港人心情 喜歡返嘅鄉下嘅心情
鮨一千層海膽飯
加上牛油果片 清新感可得到平衡
簡單的日本壽司做得非凡
甲羅燒
放上枱已經聞到香噴噴
蟹蓋上面有濃郁嘅蟹膏,雞蛋黃
將佢攪勻 再放上多士上面
香脆新鮮濃郁惹味 不同嘅口感,盡在一口
A5和牛壽司
鹽燒牛舌串
上錦繡刺身
依度嘅海鮮,日本直接入口 件件都係厚切
雖然這裏是荃灣地區
但係仍然有一種置身於日本嘅感覺