2023-01-12
🤭位於尖沙咀寶勒巷日本料理餐廳😍性價比高,每一款菜色都幾好食,而且店員好Nice,廚師又會細心同你分享食法及食材介紹😋而且仲有獨立房間, 設有榻榻米座位!同朋友相聚係一個唔錯嘅地方,😊以下係詳細食評:.▫️【前菜-粒貝】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️超級入味既粒貝,肉質好有彈性,甜甜的醬油醃製,好味😋.▫️ 【前菜-水雲】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️水雲+山藥配,口感冰涼黏滑,甜甜酸酸,又有生薑碎粒,非常醒胃!.▫️ 【炸白蝦】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️炸白蝦非常香脆,而且10分惹咋,食到停唔到口!送酒一流🤓.▫️ 【吉列蠔】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️吉列蠔炸完都仲好大隻!無縮水!炸皮好薄,肉質保持鮮嫩,推介😍.▫️ 【燒帆立貝】新鮮帆立貝燒烤過後保持鮮味,爽口!正.▫️ 【白子天婦羅】第一次食白子🫣用黎做天婦羅我就敢食,口感creamy🤭唔錯👍🏻▫️ 【銀鱈魚海膽壽司/醬油帆立貝壽司】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️醬油帆立貝壽司配銀鱈魚海膽壽司,後者比較好食!海膽好鮮味!回味無窮🫣.▫️ 【燒物🍢鰻魚、雞肝、雞肉棒、牛舌】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️四款燒物!最好食一定鰻魚同牛舌,唔會燒到好乾身,嫩口又惹味!整體都好滿意🤫.▫️ 【魚湯稻庭烏冬】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️店最受客人
▫️【前菜-粒貝】
▫️ 【前菜-水雲】
▫️ 【炸白蝦】
▫️ 【吉列蠔】
▫️ 【燒帆立貝】
新鮮帆立貝燒烤過後保持鮮味,爽口!正
▫️ 【白子天婦羅】
▫️ 【銀鱈魚海膽壽司/醬油帆立貝壽司】
▫️ 【燒物🍢鰻魚、雞肝、雞肉棒、牛舌】
▫️ 【魚湯稻庭烏冬】
⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️店最受客人歡迎嘅魚湯稻庭烏冬,做最後嘅菜式,真係非常之完滿!湯底清淡卻鮮味,飲落好舒服😌零味精味道🤭
▫️ 【紅豆年糕】
口感煙煙韌韌,紅豆又大粒,非常之有咬口,味道不錯😍