2021-03-23 44 views
樓上蒸氣鍋海鮮餐,地方易去易搵,坐落環境舒服,打邊爐唔會追太迫啲餸冇位放叫咗個$268嘅「星級大飽魚」套餐一嚟唔係食海鮮鍋先,係上咗俥老火燉湯先呢個燉湯真係feel到佢燉咗好耐好足料,好有屋企燉足一日嘅老火湯嘅感覺!跟住就開始上海鮮蒸氣鍋員工會服待埋幫手蒸,自己唔使郁手,直接蒸好上埋碟先嚟一隻大鮑魚同帶子鮑魚彈牙爽口有咬口 十分滿意帶子口感更加出色 相當新鮮有小許海水味咬落又係彈牙多汁充實成個口腔 相當推薦之後就係一大條聖子,成條口感豐富,同樣新鮮彈牙,加埋豉油更加帶出鮮味呢個都係個人超級鍾意嘅跟住係大花蛤同貝殼,呢度食落全部都濃濃海水味,十分鮮甜而又有海水嘅咸味每一粒都極其鮮嫩有個波波pop出嚟不得不說呢度啲海鮮係真係高質好好味 好有驚喜最後係龍躉同海蝦,龍躉肉嫩鮮甜,但份量唔多整體海鮮蒸氣鍋份量適中,味道甚佳,食材新鮮,值得推薦呢個套餐亦都包括一個八寶蒸飯,個人之前都冇食過可以自選八款配料,我就揀咗蝦醬豬腩肉、雞軟骨肉餅、醬油漬牛脷、柱侯牛粒、臘腸、蓮藕、沙嗲豬頸肉同冬菇粒結果出到嚟呢個配搭意想不到地令我滿意其中個人覺得必點嘅係臘腸,令佢成個蒸飯有咗個主調,而蓮藕同冬菇粒就令個飯更
叫咗個$268嘅「星級大飽魚」套餐
一嚟唔係食海鮮鍋先,係上咗俥老火燉湯先

跟住就開始上海鮮蒸氣鍋
員工會服待埋幫手蒸,自己唔使郁手,直接蒸好上埋碟
先嚟一隻大鮑魚同帶子
鮑魚彈牙爽口有咬口 十分滿意
帶子口感更加出色 相當新鮮有小許海水味
咬落又係彈牙多汁充實成個口腔 相當推薦
呢個都係個人超級鍾意嘅
每一粒都極其鮮嫩有個波波pop出嚟
不得不說呢度啲海鮮係真係高質好好味 好有驚喜
最後係龍躉同海蝦,龍躉肉嫩鮮甜,但份量唔多
整體海鮮蒸氣鍋份量適中,味道甚佳,食材新鮮,值得推薦

呢個套餐亦都包括一個八寶蒸飯,個人之前都冇食過
結果出到嚟呢個配搭意想不到地令我滿意
其中個人覺得必點嘅係臘腸,令佢成個蒸飯有咗個主調,而蓮藕同冬菇粒就令個飯更加爽口,提升口感,再配搭其他味道較濃嘅配料豐富返成個飯嘅味道
Overall都係覺得好新奇同滿意嘅!

同時間食完海鮮都叫咗時蔬同肥牛
平時打邊爐食就多 用蒸氣鍋煮就比較少
雖然分別不大 但就冇咁油膩嘅感覺

最後叫咗個包點都係十分有驚喜
竟然有黑金色嘅流沙包,喺香港嚟講都算得數一數二好味
驚喜嘅地方係佢真係好足料,一咬識得黃流不止,相當出色
其餘較驚喜嘅係合桃包,好似塞咗個合桃糊落去個包咁,從未試過(見識少)
其餘包點同糕點都值得欣賞

最估唔到 係呢度竟然有四川黑糖桂花冰粉,上面有花生,成個感覺真係似返四川嘅冰粉,食完咁多熱嘢食返個冰涼嘅冰粉,透心涼嘅感覺!
而另外值得一讚嘅係,呢度送嘅茶係荔枝果茶,都真係估佢唔到,味道清新

總結餐廳環境看似平,但用料、服務都真係高質素,尤其海鮮、八寶飯同包點都係意外地出色
每一樣嘢都唔會話食好飽 但加埋就十分滿足
而且仲有肥牛任食 整體都十分令人滿意