星期日同朋友去銅鑼灣行下街睇下戲~睇完戲已經兩點幾🤣一點之下先知原來我朋友同我一樣全日都未食過野🙈換言之,一個下午茶餐係絕對唔夠我地食😂行過見到呢間禾庭火鍋店,Menu又幾吸引🤩就展開左今次下午茶食火鍋之旅~——————最先我地係比佢嘅湯底吸引先嘅~除咗平時係出面火鍋店食比較common嘅湯底之外,仲有其他養生湯底、酸菜魚、卜卜蜆同雞煲等等😍我地就叫左個霸王藏嬌鍋~鍋入面有半隻黃油雞,店員會貼心地比我地打完卡就會幫我地剪開佢😋其他配料都係好健康養生~包括花膠、竹笙、南瓜同桃膠😝味道好濃郁,好味到我未開始打邊爐就已經飲左兩碗湯啦😋😋——————配料方面,佢有好多好得意嘅配搭可以揀😋我試左頑皮蘇哈仔~佢係用墨魚滑包住鳳尾蝦~食落口外軟內爽😆又可以滿足到想食多啲海鮮嘅願望😋——————日本玫瑰黑豚肉🐽佢嘅賣相十分靚😍切得好薄,好快就熟~而且豬味好濃郁😍——————脆豬午餐肉😍唔健康嘅食物果然最好食!不過偶爾食一次都唔過份啦!炸過超香口🤣就咁食都好食呀!——————白鱔片❤️超級新鮮,配埋呢個湯底更鮮甜🤩🤩——————佢嘅飲品選擇唔多🙈不過有茶比我可以清新一下就足夠🤣佢仲有特別啲嘅自制樽仔奶茶可

——————
白鱔片❤️超級新鮮,配埋呢個湯底更鮮甜🤩🤩

——————
佢嘅飲品選擇唔多🙈不過有茶比我可以清新一下就足夠🤣佢仲有特別啲嘅自制樽仔奶茶可以揀添😋🔥
2021-09-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea