2020-08-01
政府放寬限制可以堂食了, 因為COVID 19 好耐都冇出去食野了 為食的我 巳忍唔住 想去食泰國菜了 我比較鐘愛海南雞飯 平時都會四周圍去試不同餐廳的海南雞飯 原本想食上次 amoy street 個間, 點知, 行過見到呢間新開的餐廳, 又有海南雞飯!!! 正, 就呢間啦量完體溫後 店員安排我坐四人枱店內環境: 裝修美觀, 播放泰國音樂, 彷如置身泰國一樣, 又大又舒服, 張枱亦都好大張, 就算坐滿四個人都唔覺得好的迫, 坐得好舒服服務: OK呀 今日嗌咗海南雞飯 同埋無骨鳳爪沙律個黃油飯好香, 唔會太油, 亦都唔會乾爭爭, 最出色就係啲醬汁, 酸辣度適中,個湯唔覺有味精, 至少飲完後唔會嚴重口渴,雞好滑,啖啖肉, 冇血水全熟, 高度評分(經試係油麻地的一間餐廳食嘅海南雞飯, 啲雞仲有血, 睇到都唔開胃>.< )仲有一小格係蔬菜,咁就營養均衡了鳳爪沙律唔會太辣 酸辣度適中 好好食今次一個人嚟食,叫住咁多嘢食先,避免浪費 。下次同朋友黎, 可以再叫多啲野食啦~ 希望啲菌快速消失啦
為食的我 巳忍唔住 想去食泰國菜了
我比較鐘愛海南雞飯 平時都會四周圍去試不同餐廳的海南雞飯
量完體溫後 店員安排我坐四人枱
服務: OK呀
今日嗌咗海南雞飯 同埋無骨鳳爪沙律
個湯唔覺有味精, 至少飲完後唔會嚴重口渴,
仲有一小格係蔬菜,咁就營養均衡了
鳳爪沙律唔會太辣 酸辣度適中 好好食