2024-10-01 824 views
呢間餐廳收藏了很久,一直想試吓!拖了很久,最後終於搵到機會食一次!知道佢隻雞好出名!聽講拍得住「四大名雞」!結果真係一試難忘!今次試咗佢嘅tasting menu,每一道fusion菜都好出色,好食之餘仲有驚喜!由麵包開始,已經感受到唔錯!同埋每道窗都有啲儀式感,啲職員會同你講解一下。記得其中有一個係用八珍甜醋整嘅豬手,睇落去一啲都唔似,食緊嘅時候覺得好似食緊薑醋咁,但係又幾好味!之後有一個海鮮粥,中西合璧都幾得意!我最奇怪係明明食緊主菜,中間攝咗一個雪葩,就比較怪啲,唔知係咪上錯菜,但整體都唔影響對佢嘅好感!當然最後要提一提佢隻雞,真係做到皮薄,雞又多汁!又有雞味!唔會用過分嘅醃料影響咗雞味!加埋嗰啲飯!真係好匹配!成晚食完真係飽到上心口!好味好味!下次一定會再嚟幫襯!而環境方面亦都唔錯,氣氛都幾好!職員都好有禮貌!