2015-07-29
一直都好中意食咖哩,今次就同友人一齊嚟到Tiger Curry品嘗一下日式咖哩。其實我地係比門口既menu深深吸引住,佢地既日式咖哩可以自己配搭辣度、追加配菜同埋自選主菜。餐廳既裝修都幾日式化,有吧枱。我地個日去到大概六點半度,餐廳已經坐滿8成人。我地二個女仔叫左二個小食同埋二個自選咖哩。老虎吼沙律 $55真係好大碟好抵食,我地二個女仔根本食唔晒。主要材料有生菜,粟米,車里茄,烤雞塊同温泉蛋。整體上酸味比較重,食落好開胃!老虎紋薯條 配咖哩醬溝熱溶芝士 Hkd48薯條就一般般,食落口好似m記薯條甘,真係有啲失望。不過個秘製醬就真係好好食,咖哩醬溝熱溶芝士,口感好特別而且咖哩好濃。嚟到我既主菜啦,就係自選咖哩。Hkd 98真係份量十足!第一眼見到就心諗:唔係甘大碟吖嘛!我就自選左意粉底(Hkd40)、三條辣椒既辣度、追加左滑蛋(Hkd 18)、主菜就選左招牌涮涮牛肉(Hkd 40)。個咖哩汁真係無得彈,辣得嚟又好重咖哩味,同外面食開既泰式咖哩好大分別。平時去譚仔食開中辣既我都覺得有啲辣,不過越食越過癮。不過份量太多拉,一個女仔無乜可能食得晒,所以下次去會同朋友Share。整體上嚟講,Ti
餐廳既裝修都幾日式化,有吧枱。
我地個日去到大概六點半度,餐廳已經坐滿8成人。
我地二個女仔叫左二個小食同埋二個自選咖哩。
老虎吼沙律 $55
真係好大碟好抵食,我地二個女仔根本食唔晒。
主要材料有生菜,粟米,車里茄,烤雞塊同温泉蛋。
整體上酸味比較重,食落好開胃!
老虎紋薯條 配咖哩醬溝熱溶芝士 Hkd48
嚟到我既主菜啦,就係自選咖哩。
Hkd 98
真係份量十足!第一眼見到就心諗:唔係甘大碟吖嘛!
平時去譚仔食開中辣既我都覺得有啲辣,不過越食越過癮。
整體上嚟講,Tiger Curry的日式咖哩真係幾特別,好唔錯!唯獨薯條有啲普通,如果用粗薯條口感會好好多。