2024-06-25 1829 views
老公話朋友介紹,觀塘有間中式小炒幾好,既然去開果邊,咁就去食吓。餐廳光猛乾淨,越夜越多人。餐牌選擇都幾多,樣樣都好想食。最後我哋叫左三款小菜,一個雜菜煲同一個炒飯。金沙蝦球:賣相吸引,剛炸起,熱辣辣。蝦球用左大隻新鮮蝦,口感彈牙,炸粉薄薄,入口鬆脆,好香鹹蛋王味道,好好味。連隔離枱客人都問我哋呢個係咩小炒,佢話下次都要叫呢個。龍記炸子雞:雞皮又薄又脆,唔多脂肪,雞肉嫩滑,調味亦剛剛好,作為招牌菜,我哋都幾認同。海味雜菜煲:海味有蝦同魷魚,另外仲有菇,蔬菜有菜心同白菜仔等,所有食材都係用上湯煮,整體無油,清淡,好夠味道,最後連湯都飲埋,唔錯。菜遠炒安格斯牛肉:牛肉切得厚薄適中,味道濃,有口感,獻汁濃結剛好,唔會一舊舊。菜心炒得夠鑊氣,爽口,估唔到用安格斯牛肉去炒係咁好味。私房蟹皇醬海鮮炒飯:炒飯份量多,蟹皇醬鹹鹹香香,配料有翠肉瓜、蝦同魷魚。炒飯粒粒分明,唔會太多油,加左鹹蛋王一齊炒,鹹蛋王炒到剛好流心,唔會炒到熟透,真心覺得好食。

2024-06-22
Type of Meal