2021-03-14 967 views
觀塘都多吾同種類嘢食,今次見到有間叫喜記餐廳係食雞煲及中式小炒為主,就入去試下個晚飯。 今次叫咗重慶麻辣雞煲(小辣),小炒就叫咗椒鹽鮮魷同埋西蘭花炒帶子。 先講個雞煲,入面材料充足,分别有炒大蔥、洋蔥、少量芫茜、芹菜、甜椒、辣椒、及一d特製微辣嘅醬汁,而最緊要每件雞件都超滑溜,食雞已經停唔到口,連埋d配菜食絕對另一番風味。而椒鹽鮮魷絕對值得推介,每件鮮魷都好新鮮好爽口,而且外面層炸粉好薄,點埋特製嘅汁食,絕對係惹味及開胃之選 。西蘭花炒帶子好有鑊氣,而每一帶子亦都好有海鮮嘅味道,西蘭花就好爽脆。如果下次去觀塘食小炒、雞煲或水煮魚,我一定會再嚟喜記餐廳。