2023-01-18 575 views
今日去開銅鑼灣做嘢,見到喺利舞台廣場到有間唔錯嘅酒樓。所以就決定喺嗰度食埋Lunch先返公司做野!😍呢間酒樓嘅環境乾淨,而且侍應嘅服務態度好,絕對值得讚👍🏻黎到酒樓,當然要食蝦餃同燒賣!水晶鮮蝦餃 🦐。呢度嘅蝦餃超級好食。蝦餃晶瑩剔透,外皮煙煙韌韌。蝦肉鮮甜可口,口感彈牙。成粒蝦餃味道同口感都相當豐富。燒賣🐷。黃色嘅外皮包住豬肉同蝦肉。咬落去味道濃郁同啖啖肉。啱晒鍾意食燒賣嘅我!😍除咗蝦餃同燒賣,我覺得比較特色嘅仲有麻蓉煎堆同棗茸千層糕!麻蓉煎堆🍡。細細粒,炸到又香又脆。外面鋪咗香噴噴嘅芝麻,加埋甜甜地嘅麻蓉。入口外脆內軟,味道香甜。棗茸千層糕 🍰賣相好靚。有香香甜甜嘅棗蓉味,完全食得出係真材實料!🤩

呢間酒樓嘅環境乾淨,而且侍應嘅服務態度好,絕對值得讚👍🏻