啱啱去完泰國返嚟,已經好掛住啲泰國菜,但又有排都冇得去旅行,唯有喺香港食住啲泰國菜先🥹!今次呢一間泰國菜餐廳都幾新,不過餐廳嘅環境都幾舒適,整體感覺上都唔錯👍🏻同大家講一講,我哋叫咗啲乜嘢食啦!首先,就係呢個超足料香葉辣椒膏炒藍青口,藍青口配上香味十足嘅香葉辣椒膏,非常惹味!藍青口好新鮮,本身已經好鮮,配上醬汁令到味道更加滋味!然後,就係呢個酸辣青檸烏頭,酸辣青檸烏頭真係簡單又有泰式風味,烏頭魚肉甜嫩滑,配搭香茅、辣椒、青檸多款調味材料煮嘅湯,味道酸酸辣辣,湯連魚肉一齊食,正呀!最後,就係生果燒菠蘿,酸酸甜甜嘅燒菠蘿,甜絲絲又充滿果汁!整體而言,我覺得同我喺泰國食嘅味道都不相伯仲,味道嚟講,我覺得都算幾出色。

同大家講一講,我哋叫咗啲乜嘢食啦!
最後,就係生果燒菠蘿,酸酸甜甜嘅燒菠蘿,甜絲絲又充滿果汁!