幫親過北角老店多次, 水準不錯又扺食, 個人首推芝麻糊(又滑又香)及桑寄生連子茶(連子又多又鬆化). 早前因晚上放學路過灣仔分店, 糖水癮起叫了桑寄生連子茶,水準與老店相同, 但發現糊類糖水比老店價錢貴了1元.  幫親多次後發現,員工服務態度同老店相差很遠, 可以說認真麻麻. 經常鬧客. 近一次幫親灣仔分店相信亦是最後一次,   那天我叫了芝麻糊加湯圓, 發現糊溫不夠, 而且還滲入一點講不出味道遮蓋了原有芝麻香味, 湯圓外皮尚厚似未煮透.  結賬時跑到櫃面比錢,   當時兩位店員正在糖水吧內向另外客人開火, 破口大鬧了數分鐘, 眼見員工毫無顧忌, 張口大駡, 口水花四溅.   供給客人食物當然身先士卒.   如此不顧及衛生, 客人受氣事少, 飛沫傳播, 影晌身體健康事大.  員工若不能好好控制情緒, 只會破壞食物質數.  灣仔店NO WAY!  點可以再幫親!

2014-03-07
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)