2019-10-18
葵廣真的愈來愈多不同款式的小食店,是日同朋友去到葵廣3樓TOP世界,見到哩間主打台式小食的店舖,刈Bao台式小食店加上有炸饅頭的小食,同埋其他台式小食,真的好耐都無食炸饅頭了~~所以同朋友唔食飯,決定掃街食小食~~是日我地點左鰻魚玉子炸饅頭,古早味腩肉刈包,炸地瓜球,星空奶凍,辣茄芝士炸薯花鰻魚玉子炸饅頭,鰻魚幾滑身,配上玉子,少少薑絲同甜甜嘅汁醬,好開胃古早味腩肉刈包古早味腩肉刈包是有花生粉、少少辣菜脯、生菜、酸蘿蔔,五花腩仲有用4個鐘榻整的古早味腩肉,食下時真的好幸福的味道,辣茄芝士炸薯花辣茄芝士炸薯花真凡好味,滑的薯蓉,加上辣茄汁,同埋拉得起的芝士,好邪惡呵~~炸地瓜球炸地瓜球,黃色外圍的甜薯蓉,食落去夠煙軔而且有大量香芋泥湧出,真的同朋友食完一粒又一粒~星空奶凍星空奶凍上面系蝶豆花的JELLY,加埋牛奶凍,作為甜品真的好正~~街坊小店,一定要支持!老細仲在我地食個時,主動問及我地食物如何~~真的值得一試~~
見到哩間主打台式小食的店舖,刈Bao台式小食店
加上有炸饅頭的小食,同埋其他台式小食,
真的好耐都無食炸饅頭了~~
所以同朋友唔食飯,決定掃街食小食~~
是日我地點左
鰻魚玉子炸饅頭,
鰻魚幾滑身,配上玉子,少少薑絲同甜甜嘅汁醬,好開胃
古早味腩肉刈包
古早味腩肉刈包是有花生粉、少少辣菜脯、生菜、酸蘿蔔,五花腩
仲有用4個鐘榻整的古早味腩肉,食下時真的好幸福的味道,
辣茄芝士炸薯花
炸地瓜球 炸地瓜球,黃色外圍的甜薯蓉,食落去夠煙軔而且有大量香芋泥湧出,真的同朋友食完一粒又一粒~
星空奶凍 星空奶凍上面系蝶豆花的JELLY,加埋牛奶凍,作為 甜品真的好正~~
街坊小店,一定要支持!