2019-02-08 172 views
初二在九龍站對出睇完睇唔到既煙花後,走咗去佐敦覓食。原本男友不想食上海野,不過過年食肆開的不算多,我地又小病初癒,最後都被我拉咗入去。坐低先問你飲咩茶,好似有三款常見既茶揀,這樣茶芥收費當然是少不了 (我估每位8蚊左右)。呢間上海野同其他連鎖類既餐牌差唔多,咁我地就叫咗個肥龍炒飯、漁香茄子、牛肉餅和豆沙鍋餅。茄子先到,裏面有加炸菜,非常惹味,勁想即刻叫個白飯,不過叫咗炒飯怕食唔哂......炒飯粒粒分明,都好正正~牛肉餅係今餐覺得最好食最驚喜既食物,皮薄汁多熱辣辣! 牛肉仲係有幾濃既牛肉味! 不過一叫最少要叫兩件,同製作需時,我地好似等咗差唔多30分鐘左右先黎。豆沙鍋餅就比較失色,味道都算唔錯,唔算太甜,不過皮就燶咗少少。(牛肉餅同豆沙鍋餅都唔記得影相...ORZ)另外服務亦值得一讚,我地最後坐埋一齊打咗陣機,一邊食豆沙鍋餅,女待應仍然好好禮貌幫我地加水,完全無一絲不滿 (當時差不多客滿)就算我地食完都繼續叫我地可以慢慢坐。 不過我覺得你識做時我識做,我地都係大概食咗1.5小時就結帳,應該不算過份吧
初二在九龍站對出睇完睇唔到既煙花後,走咗去佐敦覓食。

漁香茄子

炒飯粒粒分明,都好正正~

肥龍炒飯

牛肉餅係今餐覺得最好食最驚喜既食物,皮薄汁多熱辣辣!
我地好似等咗差唔多30分鐘左右先黎。

(牛肉餅同豆沙鍋餅都唔記得影相...ORZ)

就算我地食完都繼續叫我地可以慢慢坐。
2019-02-06
$114 (Dinner)
漁香茄子