2019-08-15 57 views
朋友生日試下食新野,上網搵到呢間叫das bier既德國菜comment都幾好於是就初嘗下,餐廳環境細細但幾骨緻,好中意佢木系風格setting, 而且裝修都有德國風,例如有塊德國地圖做背景,餐廳職員友善,上菜都算快,唔洗話等好耐。首先上菜既係啤酒,我地揀左杯lowenbrau啤酒,唔算好苦,初哥都算易入口,可以一試,跟住就係重點德國鹹豬手配酸菜同薯仔沙律,廚師會幫我哋起曬肉,唔洗自己有排切,外皮炸得夠脆,脂肪連肉一齊食,超好味!唔會話太鹹,醃得剛好,配埋honey mustard 醬別有一番滋味。德國香腸拼盤好多款,香腸超juicy 多汁到會飛出黎,切個陣小心,特別中意雞肉腸,薯角亦炸得香口,沾茄汁都好味。仲有叫左芝士薄餅,份量足,味道唔錯,連薯蓉一齊夾好味道,再加埋香草醬三文魚意粉,份量剛好,三文魚夠味,意粉煙韌有口感,餐廳啱三五知己一齊黎食

• 德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律