2018-02-26
今日同老公突然間好想食拉麵🍜,本來係想去 麵屋一燈 既.. 不過去到剛好撞正佢地落場時間,所以立即轉場到附近的 蔦 拉麵店。之前有睇過介紹係米之蓮1星拉麵店,不過我對米之蓮既評價無咩概念,平時亦唔會刻意去米之蓮幾星食店,因為驚呢啲被米之蓮加冕既食店會大排長龍😂(不過想食好野 要付出時間麵好正常既😆)好,講返正題先😊可能因為唔係正餐時間既關係,去到唔使等🤩!係門口落完單比完錢就可以入座等麵到👍🏼~麵到左就緊係即刻飲返啖湯先啦🤪係聞到好香既,湯頭入口唔會係濃厚肥膩個種重口感,味噌味好香濃.. 不過無乜驚喜囉😅隻旦有驚喜架,生熟程度岩岩好.. 一咬落去啲旦汁湧出黎呀🤤👍🏼(溫馨提示:要叫味噌味玉拉麵覺有旦架!)塊叉燒就真係讚唔落喇,我覺得有啲似煲完湯既肉呀😩無味又乾🤦🏻♀️好彩得一塊咋~最後我都成碗食晒,仲可以飲晒碗湯添,一來佢其實唔係好大碗、二來湯底係我鍾意個種,唔會好油膩而且味噌好香👍🏼!
好,講返正題先😊
麵到左就緊係即刻飲返啖湯先啦🤪