2019-12-09 76 views
依排工作有D辛苦,所以放工約左同事去食下好野,傾下計聯誼下,同事話太子酒吧街有D餐廳,餐廳氣氛幾好,又有酒飲,但又洗食二手煙冒餐廳。於是,我地睇下Openrice,睇下邊間最好,見依間野食相唔錯,所以去睇下點啦。門口裝潢幾別致,有D扭蛋機,亦布D feature菜式。原來依間餐廳係西班牙領事館都推介既餐廳,係信心推薦。入到去,環境都幾暗,但幾有氣氛,頗relaxing。裡面既坐位都係以bar既高枱櫈為主。一入到去,waiter先比menu同chips。chips要比$40,無限refill,幾好食,唔Hea。Menu方面,有main course、pizza and tapas。仲有drink menu,雖然佢好多酒,但我地最後都決定唔飲,只係叫左ginger ale。我地睇完叫左—Tapas: 地道墨西哥雞肉雜菜夾餅、芝士雜菜煙肉焗釀大菇、Drink: Ginger  alePizza: 西西里海鮮pizzaMain course: 西班牙板燒黑豚肉先黎一個西西里海鮮pizza: 芝士拉絲感十足,皮脆得黎又暖,有料既地方又軟,幾好味。再黎一個西班牙板燒黑豚肉:好貼心,所有野食都切好晒

門口裝潢幾別致,有D扭蛋機,亦布D feature菜式。
原來依間餐廳係西班牙領事館都推介既餐廳,係信心推薦。

Drink: Ginger  ale
Pizza: 西西里海鮮pizza
Main course: 西班牙板燒黑豚肉

西西里海鮮pizza
西西里海鮮Pizza
西班牙板燒黑豚肉

再黎一個西班牙板燒黑豚肉:好貼心,所有野食都切好晒,有薯角,肉同沙律。黑豚肉口感幾好,有烤豬應有既味道,配埋燒汁唔錯。
芝士雜菜煙肉焗釀大菇

芝士雜菜煙肉焗釀大菇:外表睇落滿滿既filling,一切落去,好juicy! 幾正
地道墨西哥雞肉雜菜夾餅

地道墨西哥雞肉雜菜夾餅:食到依個course黎已經好飽.... 不過依個夾餅幾有風味,個皮好似脆片咁,入面有啲辣辣地既filling,充滿惹味既辣。
Ginger  ale

總結:埋單600$幾蚊,其實可以叫少啲野食,都一樣咁飽。食物性價比唔錯,環境唔錯,值得一試。

PS: 員工好敬業,係寒風之下係門口promote都係著短袖衫,好犀利!

西西里海鮮pizza
西西里海鮮Pizza