放工同事想去飲野,朋友介紹channel 3有得飲食物質素又高,所以放工行過黎試。第二日要返工,我就只係叫左咗Cinderella 既mock tail, 主要橙汁底再混合左菠蘿汁、糖漿等。同以前唱k既Fruit Punch味道一樣😛好fresh 好好飲。餐廳會先上一款助酒小食,墨西哥脆片,香脆惹味,飲品未到已經食唔停口😆黑魚子蟹肉多士鬆化梳打餅配新鮮且鮮甜既蟹肉再與鹹香既黑魚子搭配,口感豐富。牛舌配蕃茄他他牛舌質感非常柔嫩,搭配自製蕃茄他他醬,酸甜口感清新,為整道菜增添左層次感。香煎帶子豚肉配粟米蓉香煎帶子豚肉既呈現令人驚豔。豚肉外焦內嫩,帶子輕輕煎過鮮甜多汁,再搭配粟米蓉增添左一絲甜味。整體口感豐富且不油膩,好有特色。西班牙海鮮炒飯西班牙海鮮炒飯,這道菜色彩亮麗,香氣撲鼻。米飯顆粒分明,吸收左海鮮高湯精華,口感滑順。蝦、蜆,青口,魷魚等配料豐富,每一口都能感受到海鮮既鮮味。呢個真係必點👍🏻

黑魚子蟹肉多士

牛舌配蕃茄他他

香煎帶子豚肉配粟米蓉

Type of Meal
Dinner
  • 西班牙海鮮炒飯
太子酒吧街有好多酒吧餐廳,行過發現呢間餐廳,門口嘅氣氛即刻吸引咗我哋~🎶 酒吧仲提供多款西班牙小食,非常適合同朋友慢慢傾計、chill住食~😍 ❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀ 🦀黑魚子蟹肉多士呢個 Tapas 真係必試!蟹肉份量唔少,配埋鹹香嘅黑魚子同脆口嘅梳打餅,一啖入口味道非常出色~✨ 🍅 香煎和牛舌配蕃茄沙沙牛舌正常發揮~配埋清新嘅蕃茄沙沙,平衡返個味道👌 🥩 安格斯肉眼扒配紅酒汁肉眼扒今晚既主角!叫咗五成熟,肉質嫩,牛味濃郁,就咁點少少海鹽都已經好美味~真係必點推介!❤️ 🍝 香蒜辣椒蝦扁意粉意粉用咗大量蒜頭同辣椒炒製,香氣十足,帶有少少辣勁,非常惹味~

❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀

🦀黑魚子蟹肉多士

🍅 香煎和牛舌配蕃茄沙沙
牛舌正常發揮~配埋清新嘅蕃茄沙沙,平衡返個味道👌

🥩 安格斯肉眼扒配紅酒汁

🍝 香蒜辣椒蝦扁意粉

2025-01-18 0 views
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣ 前菜小食 - 芝士墨西哥脆脆Nachos($45)🧀🌮香脆既玉米片充滿鹹香☺️搭配清爽既酸忌廉醬😉更能中和芝士既膩感😍食下一塊食下又一塊😅店員見客人食晒☺️會好快再refill🤩2️⃣ 香煎美國安格斯肉眼扒($288)🥩🔥叫咗五成熟😉完美地鎖住了肉汁☺️切開後可以看到粉嫩的肉心🗡️肉質鮮嫩多汁😋肉眼邊位帶有豐富既肥膏☺️入口即化😌肉眼食落勁重牛肉味🤤 3️⃣ 鵝肝多士 ($48/件)🍞🧈鵝肝煎得外脆內嫩☺️入口即化😆 搭配烤得酥脆既多士和酸甜的黑醋汁😍更加能夠提升鵝肝既香味😉💰性價比相當高!4️⃣ 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵($148)🍝🦐🦞 龍蝦汁creamy 而且味道鮮美😊均勻地包裹著每一條闊條麵😜大蝦新鮮彈牙🤓配埋青口🤓墨魚仔🦑🍝 麵條煮得啱啱好🤨唔會過於軟爛😏口感Q彈😗⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸📍 太子通菜街228號地舖 🚇 港鐵太子站B2出口,步行約2分鐘

2️⃣ 香煎美國安格斯肉眼扒($288)🥩🔥

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵

📍 太子通菜街228號地舖
🚇 港鐵太子站B2出口,步行約2分鐘
2025-01-17 0 views
**🍄芝士煙肉焗大菇** 大菇焗得好香,煙肉鹹香同芝士溶喺一齊,入口仲有啲汁🤤,不過個芝士味重咗啲,食多兩啖會有啲膩~🍄🧀**🍞鵝肝多士** 鵝肝煎得啱啱好,外脆內滑,配埋多士嘅香脆口感真係絕配!🥹 唯一係個份量偏少,食完有啲唔捨得呀~🦆🍞**🍞樹皮伴松露** 呢個有啲似薄脆餅,配上松露醬,啱啱好嘅香氣但唔會太過頭,食完都唔會太heavy,幾滿意!👍🍄✨**🌊香煎北海道帶子配咖哩海膽汁** 帶子煎得靚靚,滑得嚟又唔失彈性,咖哩海膽汁意外地好夾,有少少spicy又帶住海膽嘅鮮味,呢個must try!👏🌊🍛**🦐西班牙油蒜辣椒炒蝦** 呢個就係正宗嘅西班牙風味!蝦肉鮮甜彈牙,蒜香味濃郁,辣椒啱啱好唔會太辣,好下酒~🍤🌶️🍷---整體嚟講,呢間餐廳嘅質素真係唔錯,Tapas款式多元化,幾啱一班朋友黎share住食🍽️~價錢中上,值得一試!💃🍷

**🍄芝士煙肉焗大菇**

**🍞鵝肝多士**

**🍞樹皮伴松露**

**🌊香煎北海道帶子配咖哩海膽汁**

**🦐西班牙油蒜辣椒炒蝦**

---

在這個充滿魅力的夜晚,我來到了位於太子的西班牙酒吧,品味著西班牙菜。酒吧的氛圍✨⭐️推介的吧檯座位讓我能夠靜靜欣賞調酒師的巧妙手藝;⭐️柔軟沙發適合與朋友聊天,兩個大螢幕映照著球賽為餐飲增添了無限的生氣與活力。Cocktails 推介🍸 Lycho Mojito⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️飲品頂部的噴泉冰雕精緻無比,薄荷葉在杯中輕舞,令人神清氣爽,忍不住打卡留念。Screw Driver⭐️⭐️⭐️傳統的伏特加與橙汁交織,簡單而純粹,如同一首輕快的樂曲食物🍽️德國蜜糖燒豬手⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今晚的焦點菜肴,豬手外皮金黃香脆,內裡卻是嫩滑的美味,咸香四溢,搭配清爽的沙律菜與香脆的薯角,無法自拔。香煎法國鵝肝多士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️擺盤精緻,外酥內軟,鵝肝油脂豐盈,令人陶醉。烤和牛舌配蕃茄莎莎⭐️⭐️⭐️⭐️牛舌搭配新鮮蕃茄,風味獨特。同伴們的雞尾酒各具風味,尤其是Whisky Sour,清新易飲,即使平日不愛威士忌的人也能欣然接受,仿佛在撫慰心靈的旋律中尋找到一絲共鳴。

酒吧的氛圍✨

⭐️推介的吧檯座位讓我能夠靜靜欣賞調酒師的巧妙手藝;

Cocktails 推介🍸

Screw Driver
⭐️⭐️⭐️
傳統的伏特加與橙汁交織,簡單而純粹,如同一首輕快的樂曲

食物🍽️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
擺盤精緻,外酥內軟,鵝肝油脂豐盈,令人陶醉。

⭐️⭐️⭐️⭐️
牛舌搭配新鮮蕃茄,風味獨特。

2025-01-12
$600 (Dinner)
  • 鵝肝多士
  • 德國蜜汁燒豬手
  • Mojito
2025-01-13 125 views
旺角警署一帶有不少酒吧,Channel 3 Tapas Bar & Restaurant餐牌有不少西班牙食品,亦有部分是墨西哥食品,選擇多樣化。 酒牌有不少選擇,不喝酒的情況下選擇了青檸梳打及凍檸蜜,喝下去感覺清新,兩款味道均不俗。香煎帶子豚肉配粟米蓉西班牙菜有不少特色小食,這個香煎帶子豚肉配粟米蓉層層疊,最上層的原粒帶子鮮甜嫩滑,中層的豚肉入口質感猶如中式燒肉,軟腍鬆化,肉汁豐腴,底層粟米蓉味道甜美。松露火腿鵪鶉蛋三文治鵪鶉蛋大細剛好蓋在三文治上,薄薄的三文治夾入黑松露醬及火腿烘脆,三者的味道非常合拍。 即刨帕爾馬火腿配香脆多士 帕爾馬火腿配上多士、黑橄欖、青橄欖及沙律菜,顏色繽紛。帕爾馬火腿柔軟甘香,入口順滑,多士香脆可口,橄欖味道甘香,芳香濃郁。 香蒜辣椒蝦扁意粉 大蝦鮮甜彈牙,用不少蒜片辣椒烹調,扁意粉軟硬適中,盡吸蒜辣味道香濃。
香煎帶子豚肉配粟米蓉

松露火腿鵪鶉蛋三文治

即刨帕爾馬火腿配香脆多士

香蒜辣椒蝦扁意粉
2025-01-09
$300 (Dinner)
2025-01-12 0 views
西班牙傳統香燒乳豬西班牙乳豬的皮燒得薄脆香口,咬個皮都會發出好脆嘅聲音,而豬髀肉仍然鮮嫩多汁,伴碟的沙律菜可中和乳豬的油膩感,加上有薯角估配菜,增加整道菜的飽足感。西班牙海鮮炒飯每次食西班牙菜都會叫,除了大蝦再出場之外,還有青口、蜆及魷魚,各款海鮮都很鮮甜,濕濕地的鍋飯味道也不錯,配以鮮檸檬汁與迷迭香,增加色香味,飯煮到粒粒煙韌又好夠味道。墨西哥傳統牛肉餡餅份量好足夠有四塊,拎上手熱辣辣,餡餅吃起來外面的餅皮是焦脆,芝士餡非常澎湃,啖啖芝士牛肉好正,味道是帶點微辣,但又有點芝士的奶香。
西班牙傳統香燒乳豬

墨西哥傳統牛肉餡餅
德國蜜汁燒豬手 $238豬手外皮燒得香脆酥化,咬落好脆口,內裡肉質嫩滑多汁,油脂豐富但唔會覺得膩,蘸上帶甜甜咸咸嘅醬汁都幾惹味,配搭同樣炸得酥脆嘅薯角都好好食天多尼雞肉自家手打pizza $128Pizza底香脆,鋪滿芝士、雞肉同小蕃茄,雞肉大大粒而且嫩滑,天多尼香料有少少微辣同香草味令pizza幾惹味,同時芝士份量好多,味道香濃🧀招牌炸雞翼 $78雞翼外層炸得金黃酥脆,肉質嫩滑多汁,調味鹹香適中好入味,蘸上茄汁都好夾鬼佬 $75📌Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)地址:太子通菜街228號地舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #Channel3 #太子 #燒豬手 #天多尼雞肉 #炸雞翼 #barandrestau

德國蜜汁燒豬手 $238

天多尼雞肉自家手打pizza $128

招牌炸雞翼 $78

鬼佬 $75

地址:太子通菜街228號地舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#Channel3 #太子 #燒豬手 #天多尼雞肉 #炸雞翼 #barandrestaurant #酒吧
2025-01-03 147 views
Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)📍太子通菜街228號地舖🔹黑魚子蟹肉多士 $28/1黑魚子好味蟹肉沙律味道吾錯多士係薄脆既餅份量超級少🥲🥲🥲完全吾夠T.T6.7/10🔸墨西哥牛肉餡餅 $108牛肉餡餅🫓係印度味餡料係超少既咖喱牛肉碎🥲🥲平時食墨西哥餡餅係配蕃茄沙沙、牛油果、酸忌廉味道同想像有啲吾同份量超少~~~6.1/10🔹炸粟米球 $12/1粟米粒加薯蓉炸得好脆👍🏻👍🏻但係吾算太熱味道唔差價錢合理6.9/10🔸西班雅雞肉辣肉腸燴飯 $138(雞肉、辣肉腸、洋蔥、蒜片、甜紅椒粉)辣肉腸及雞肉偏鹹燴飯粒粒分明配料都算多整體味道普通6.9/10
📍太子通菜街228號地舖

🔸墨西哥牛肉餡餅 $108
牛肉餡餅🫓係印度味
餡料係超少既咖喱牛肉碎🥲🥲
平時食墨西哥餡餅係配
蕃茄沙沙、牛油果、酸忌廉
味道同想像有啲吾同

味道唔差
價錢合理
6.9/10

🔸西班雅雞肉辣肉腸燴飯 $138
(雞肉、辣肉腸、洋蔥、蒜片、甜紅椒粉)
辣肉腸及雞肉偏鹹
燴飯粒粒分明
配料都算多
整體味道普通
6.9/10

🍽️食物方面: 🐖西班牙黑毛豬叉燒💲268好腍好食 半肥瘦 蜜味重 焦香邊 配焦糖蘋果同菜食解膩🐤西班牙雞肉辣肉腸燴飯💲138印度烤雞風味 厚大辣肉腸 肉飯比例5:5🦐黑魚子赤蝦炸豆腐配柚子汁💲64鹹香味 炸豆腐唔油🍟餐前小食💲45自動俾 🌱Virgin Mojito💲85清新之選 薄荷檸味 唔重酒味🥥Virgin colada💲68 椰奶菠蘿味 面頭有花花📷打卡方面:好多聖誕裝飾 連凳都入聖誕套🔈環境方面: 有幾部電視睇波 staff好細心主動💬其他資訊:Channel 3 Tapas Bar & Restaurant📍太子通菜街228號地舖💰收+1, 人均💲370
🍽️食物方面:

西班牙黑毛豬叉燒
西班牙雞肉辣肉腸燴飯
黑魚子赤蝦炸豆腐配柚子汁
餐前小食
🌱Virgin Mojito  &  Virgin  Colada
西班牙黑毛豬叉燒
西班牙雞肉辣肉腸燴飯
黑魚子赤蝦炸豆腐配柚子汁
2024-12-25 212 views
平安夜難得收早可以與太太一齊去食晚餐,預祝聖誕,仔仔仲俾咗$800 sponsor我哋慶祝,去了太子酒吧,見呢間比較旺就入去試吓,職員態度幾好,一坐低就即刻送咗啲小食薯片俾我哋,太太覺得好好食,我同佢講去親酒吧呢都係免費小食,食完之後職員即刻同我哋再添一份薯片,我哋最後叫了紅酒白酒頭盤大盤同埋佢介紹嘅龍蝦湯,計落啱啱好大約$800,但最後埋單張單$908,我都不為意諗住服務費,就冇攞張單,之後同太太一路行一路計,點解會多咗$100?最後因呢次晚餐搞到我哋兩個發生拗撬,太太怪我冇check單,之後我就搭返車去酒吧攞單,睇完之後原來要收兩份薯片錢$90,我真係呆咗一下,兩杯酒只係$136而薯片要$90 ,未試過去酒吧薯片要收錢,我仲同太太講去酒吧呢啲小食係免費嘅,今次真係打了自己一巴,最後職員仲俾咗兩張好模糊到期日子嘅Coupon我哋,我驚下次幫襯食咗又話Coupon已經過期,真係有啲驚,最後試吓打電話諗住了解一下,點知兩個電話都係打唔通嘅🤔,見到好多負面食評都係關於薯片,下次想再幫襯都係要諗吓先!
2024-12-24
$400 (Dinner)
Celebration
Xmas's Eve
2024-12-21 358 views
🇭🇰太子 Channel 3 的用餐體驗愉快,一坐低就有小食,坐喺吧枱仲可以睇到調酒,氣氛輕鬆自在1️⃣ **鵝肝多士** 🍞 - 鵝肝滑嫩,搭配香脆多士,口感豐富,味道非常出色。2️⃣ **香煎大蝦飯波配法式昆布薯仔汁** 🍤 - 大蝦煎得香脆,飯波有脆皮外層 入邊有飯粒,搭配的昆布薯仔汁增添了風味,整體口感非常合適。3️⃣ **帕爾馬火腿配蜜瓜** 🍈 - 火腿鹹香,蜜瓜清甜,兩者搭配得宜,十分清新。4️⃣ **西班牙海鮮炒飯** 🍚 -海鮮新鮮度不錯,有大蝦、青口、帶子等等海鮮,味道香濃- **Virgin Coada** 🍹 - 清爽可口,適合想要無酒精飲品的人士。- **Mojito** 🍸 - 酸甜適中,薄荷香氣四溢,完美解渴。見到有廣告係邊個飲得快‘生啤競飲大賽幾有趣得意,而家係初賽階段,大家可以留意吓!🚩太子通菜街228號地下#太子 #Channel3 #美食探險 #鵝肝多士 #香煎大蝦 #帕爾馬火腿 #西班牙海鮮炒飯 #VirginCoada #Mojito #香港美食 #食評 #酒吧 #輕鬆聚餐
小食

1️⃣ **鵝肝多士** 🍞
- 鵝肝滑嫩,搭配香脆多士,口感豐富,味道非常出色。

2️⃣ **香煎大蝦飯波配法式昆布薯仔汁** 🍤
香煎大蝦飯波配薯仔汁

3️⃣ **帕爾馬火腿配蜜瓜** 🍈
- 火腿鹹香,蜜瓜清甜,兩者搭配得宜,十分清新。
帕爾馬火腿配埋瓜

4️⃣ **西班牙海鮮炒飯** 🍚
-海鮮新鮮度不錯,有大蝦、青口、帶子等等海鮮,味道香濃

- **Virgin Coada** 🍹
- 清爽可口,適合想要無酒精飲品的人士。
Vrigin  coada

- **Mojito** 🍸
- 酸甜適中,薄荷香氣四溢,完美解渴。
mojito

🚩太子通菜街228號地下

香煎大蝦飯波配薯仔汁
帕爾馬火腿配埋瓜
Vrigin  coada
mojito
2024-12-20 248 views
跟朋友逛完旺角,想找個地方吃飯暢談一番,於是就來到太子的酒吧街,就在警署對面就有一間充滿聖誕氣氛的酒吧,我們便進去提早慶祝聖誕節了。一坐下,店員先奉上小食脆片,非常香脆美味,助酒一流。看看餐牌,這里的食物非常實惠。份量也夠多而且非常美味,性價比十足。♥️蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅不得不讚薄餅非常香脆,厚厚的芝士,裏面填滿蘑菇,配上帕爾瑪火腿,非常美味。♥️香蒜辣椒蝦扁意粉微辣且意粉軟硬適中,充滿蒜香及油香味,蝦肉大粒彈牙,令人吃不停口。♥️招牌炸雞翼雞翼炸得外脆內軟,配上茄汁,非常助酒。🍹橙汁不喝酒的朋友可以點moctail,果汁和汽水,由於朋友戒酒的關係,就點了橙汁,鮮甜可口,非常解渴。🍸 Nothing 賣相非常可愛的Cocktail,濃郁的菠蘿味,酒味不濃,非常易入口。Channel 3 Tapas Bar & Restaurant 地址:太子通菜街228號地下 #太子 #太子美食 #太子酒吧街 #西班牙酒吧 #人氣酒吧 #美食打卡 #香港旅行 #香港美食 #美食日常 #cocktail #雞尾酒 #啤酒

一坐下,店員先奉上小食脆片,非常香脆美味,助酒一流。

♥️蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅

♥️香蒜辣椒蝦扁意粉

♥️招牌炸雞
雞翼炸得外脆內軟,配上茄汁,非常助酒。

🍹橙汁

🍸 Nothing

地址:太子通菜街228號地下

2024-12-15
Type of Meal
Dinner
最近有日去左太子酒吧街果邊食飯,其實都好多年冇過黎,今次簡左一間歐陸風小酒館,主要係環境舒服得嚟又有氣氛,完全唔會太嘈,啱晒一班朋友聚舊或者情侶小聚。———————————————🌟 芒果蟹肉沙律 $128一上枱就俾佢擺盤吸引住,菜式其實就好似高級餐廳既他他,賣相超靚!食落口感好豐富,除咗鮮甜既蟹肉,仲有芒果粒、蕃茄、洋蔥,每樣都新鮮而且各有不同口感。面頭再加有酸酸地嘅沙律醋汁提鮮,開胃又清爽。🌟 西班牙車喱酒燴牛肋條 $198牛肋條炆到非常腍身,肉質超嫩滑,滲透住陣陣酒香。份量絕對夠兩個人share,仲有蘿蔔同薯蓉作配菜,夠哂誠意。🌟 蘑菇帕爾馬火腿自家手打Pizza $138手打Pizza餅底係比較香脆硬身果款,焗得岩岩好,唔會太厚亦唔會太乾,夠曬香口可以連餅底都清埋。面頭舖滿蘑菇、帕爾馬火腿加上香濃芝士,鹹香味啱啱好,六件份量剛剛好,叫完之後仲可以試多幾款其他菜!🌟 Lemon Squash $68開車無飲酒,試咗呢杯清新既Lemon Squash,真心醒神!檸檬味非常鮮明,但酸度甜度調校得好平衡,飲落好解膩。🔸整體評價🔸佢餐牌個價錢真心抵,而且食物其實每樣都好出色。另外tapa

———————————————
🌟 芒果蟹肉沙律 $128

🌟 西班牙車喱酒燴牛肋條 $198

🌟 蘑菇帕爾馬火腿自家手打Pizza $138

🌟 Lemon Squash $68

🔸整體評價🔸
佢餐牌個價錢真心抵,而且食物其實每樣都好出色。另外tapas其實有超多款而且性價比都幾高,不過因為今日我得兩個人食所以就冇話叫好多Tapas一齊食,下次有機會可以再試埋其他食物。
2024-12-11 236 views
🤩香煎法國鵝肝多士🤩鵝肝煎得香香 表面少少香脆🤫咬落去 油香四溢,夾埋多士一齊食 一啲都唔油膩🐷德國蜜汁燒豬手🐷終於到主菜啦!超巨型豬手,係我人生食過最大嘅豬手🤭雖然原隻上但外皮脆卜卜,唔會太難切,切到入去 熱到出晒煙,肉質呈現淡淡嘅粉紅色,嫩滑多汁,完全唔乾,味道啱啱好,調味剛剛好 唔會太鹹👍🏻👍🏻配埋啤酒食 真係一流🤭🍄蘑菇帕爾馬火腿Pizza 🍄最鐘意食蘑菇pizza🍄🤭,即叫即焗,香脆的簿餅批上有香濃的芝士醬,仲要真係可以拉絲🧀果種🤫每一啖都食到parmaham同蘑菇,餡料十足

🤩香煎法國鵝肝多士🤩

🐷德國蜜汁燒豬手🐷