2022-05-05
呢間大熱嘅烏冬店主打每日新鮮人手手打烏冬。怕要排好耐隊,特登揀左早啲去食,結果都坐爆全場,啱啱入到去坐最後2個bar枱位。******************************食物s:*鰹魚清湯烏冬(熱)🍜 ($46)個人幾鐘意呢個烏冬,今次揀左粗烏冬。烏冬好滑好彈牙,食落口感幾好。鰹魚清湯幾清甜,味道啱啱好,唔會太咸,唔錯唔錯😋*竹簾抹茶烏冬(冷) 🍵🥢 ($56) 本身想食嘅柚子烏冬賣晒,轉咗呢個試下。可能見到個“茶”字就期望過高,個人覺得呢個烏冬清淡咗少少,冇咩茶味😟 又可能係我飲開濃茶所以先覺得佢淡。口感係幾煙韌嘅,但唔係太啱我口味,都係熱烏冬啱我食啲😛*骨付雞🍗 ($34)就咁睇個名唔知咩嚟嘅,不過見到好多人都有推介呢個,所以我都點左😝 雞扒都幾大塊,好多肉汁,咬落去都有少少爆汁咁,仲加左少少七味粉,食果時覺得幾惹味。不過調味可能重手咗少少,食完之後飲左一杯手搖凍飲🧋解渴😅 下次食呢啲野都係少食多滋味好了。*天婦羅拼盤🍤 ($50)有5件炸物,包括多春魚 、蝦、 菇 、茄子。炸物炸得好香脆,調味唔會好重,味道啱啱好,食完唔會覺得好油膩。*****************
食物s:
*鰹魚清湯烏冬(熱)🍜 ($46)
*竹簾抹茶烏冬(冷) 🍵🥢 ($56)
*骨付雞🍗 ($34)
*天婦羅拼盤🍤 ($50)
*****************************
環境:
今次被安排喺bar枱坐,可以望住員工製作烏冬嘅過程。位置有少少逼,食野拎野都要小心啲。店員提示可以喺後面掛袋,幾貼心。