2021-04-14 97 views
聽聞有間將大麻藥用成份 CBD (CannaBiDiol) 大麻二酚加入食物大玩gimmick嘅新餐廳,所以就weekday放工去Med Chef Happy Hour,寄望係沉悶嘅工作中尋找另類刺激!據說服用CBD後嘅幾分鐘至十分鐘內,身體會有輕微放鬆嘅感覺,感覺並唔會太強烈,唔會令人上癮。 罐裝Local CBD beer有三款,我地揀左CBD濃度為60MG/L 嘅Seasonal Ale 同 Pale Ale,另外Double IPA嘅CBD濃度比Seasonal Ale 同 Pale Ale多一倍。Seasonal Ale賣點為愉悅、果香、清爽,而Pale Ale則細膩、百搭、芳香。個人比較喜歡果味重D嘅Seasonal Ale~食品加入經過調校嘅CBD,如果唔想要嘅用QR code落單時惕除CBD就ok!威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬嘅賣相好吸睛,一切開係粉嫩嘅三文魚肉同菠菜。酥皮則有d乾同角位有d硬。威靈頓嘅話個人覺得配牛柳比較夾,配三文魚有gimmick但我有D掛住香脆嘅三文魚皮 haha!香烤白醬海鮮啤酒薯條嘅汁鹹左D,食得到魷魚粒但冇咩啤酒味,但大薯角要來送Seasonal

Local CBD beer

Local  CBD  beer

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

香烤白醬海鮮啤酒薯條嘅汁鹹左D,食得到魷魚粒但冇咩啤酒味,但大薯角要來送Seasonal Ale同Pale Ale就一流~
香烤白醬海鮮啤酒薯條

有冇輕鬆左或瞓得好左? 我真係分唔到係因為食飽滿足左,酒精、CBD定同朋友吹有調劑心情嘅作用,但有呢個咁嶄新嘅CBD concept同朋友去試下吹吹水,何樂而不為呢?
2021-04-12
$229 (Dinner)
Local CBD beer
Local  CBD  beer