2022-09-05 263 views
喺彌敦道鬧市中竟然有一間樓高兩層嘅Cafe🌿上網預先睇咗餐牌 午餐選擇有素食同肉食主食所以今次同素食朋友嚟到 試吓新地方🐾餐牌上有西班牙’素雞肉’沙律 但因為無列明係仿製肉定係豆類製品 所以都希望店員清楚素食選擇嘅資料 🌱朋友就選擇左呢個沙律 我就選擇左卡邦尼意粉一杯橙汁同埋一杯另外加錢既燕麥奶咖啡🍂呢兩個午餐都已經包咗南瓜湯 🥣味道正常不過不失 份量適中作為餐前湯合格🥄雖然店員落單後再覆一次但係最後落單都係錯嘅首先嚟到嘅素食沙律竟然變咗鴨胸沙律🥗嚟到嘅時候已經聞到一大浸味精嘅味道 我哋疑惑咗一陣之後就詢問返店員同一位店員再次睇返自己落單嘅錯誤 之後就重新落過呢個素食沙律🥙喺再次等候嘅期間我嘅卡邦尼意粉已經到眼見培根冇煎得香脆 顏色方面比較平淡未食就已經扣咗少少分🥓等到朋友嘅沙律到達時 最後嚟嘅竟然係我嘅燕麥奶咖啡咖啡豆唔酸唔苦 加上燕麥奶 整體順滑要另外加$18沙律方面朋友覺得唔算太特別 食嘅時候無故意去查證佢嘅素肉原料佢冇特別意見🫥我嘅卡邦尼意粉蛋味重雖然培根無煎得香脆🥓 但勝在連上面嘅半山熟蛋 蛋味濃郁 雖然食到最後發現有好多蛋殼碎 但整體味道上黎講合格 👌🏽環境方面兩層高嘅樓底
喺彌敦道鬧市中竟然有一間樓高兩層嘅Cafe🌿

沙律方面朋友覺得唔算太特別
食嘅時候無故意去查證佢嘅素肉原料
佢冇特別意見🫥
我嘅卡邦尼意粉蛋味重雖然培根無煎得香脆🥓
環境方面兩層高嘅樓底 空間感大 但同時客人比較多 學生支持者都唔少 所以要預留時間嚟試試
希望店員培訓會進步 小店經營唔容易😊
大家都係有良心嘅香港人 💛包容力都算強❤️‍🩹