2022-04-10
Sunday brunch $398首先係頭盤NIKKEI ICE BOWL:最右黃色嗰個係薯蓉嚟,但係估唔到係辣辣地嘅;然後食中間嗰個,係炸嘅番薯脆脆,吞拿魚,西瓜,仲有啲牛油果;最好係最左手邊嗰啲,好得意有啲炸過嘅粟米粒(類似爆谷未爆開嗰啲,但係軟身好多嘅),再配魚然後到小食拼盤CHICHARRON PLATTER,大份到主菜咁,食哂呢個已經都幾飽,個雞好juicy, 豬腩肉都香口,除咗底嗰個有啲乾,左邊嘅洋蔥同埋綠色嗰個汁,都好中東香料嘅感覺然後喺咁大份前菜同時送上呢個沙律菜,一上枱真係嚇親,啲份量多到呢,食緊嗰個小食已經太飽心諗一定食唔晒呢一對菜,諗住唔好咁浪費啦,然後一食,啲菜係超級嫩,反而呢一個平平無奇嘅菜好有驚喜,因為呢一個原因結果都食晒啲菜主菜一:ARROZ CON POLLO-烤春雞配香葉飯,春雞係有啲酸酸地嘅中東香料,好難形容但係平時係冇食過呢一種味;左邊嘅飯係有飯焦嘅感覺,如果平時鍾意食煲仔飯啲飯焦嘅人一定好鍾意咗邊個飯,不過中間有我最唔鍾意嘅三色豆😂主菜二:GRILLED BEEF - Prime US rib-eye(+$128)出面燒得好香口,牛肉嘅肉味都幾
出面燒得好香口,牛肉嘅肉味都幾濃,仲保留到啲肉汁
最後係已經飽到癲晒嘅情況底下,送上甜品上嚟,左邊嘅菠蘿好甜,右邊係椰子雪糕,再加朱古力慕絲同brownie,朱古力慕絲同brownie對我來講就過甜
總結:埋單二人總共$1016.4(升級左牛扒同加一服務),係新體驗秘魯既味道,上菜時候侍應都會簡單介紹一下食物係點食法,食物未有會去到哇一聲既好味,整體都食物質素ok,自問唔係小鳥胃兩啖就飽既我,呢到既食物份量真係好多,因為食到小食併盤已經飽飽地,而環境方面,枱與枱之間唔係好寬容,背景音樂都比較大聲。