2013-12-22
今日難得放假加上又就到聖誕 當然約朋友一起聚下啦 當大家諗緊食咩之際既時候路過偉晴街 望到有間拍板小館 係食川菜的 我對於辣野就一般~ 反正大家都冇咩意見就入去試下啦入到去 環境刀幾好 完全五會覺得好逼 好闊絡 我地坐左無耐服務員就過黎好有禮貌問我地飲茶定期他野啦 首先有d前菜食下 花生 同埋泡椒雞腳 雞腳既味道酸酸辣辣的 好開胃 食完小食大家都傾完叫D咩 就點菜 我地4人叫左4道菜 我們叫左炸子雞 ,水煮魚(微辣),拔絲骨,翡翠澳洲炒帶子 ,黃金蝦 大約等左10幾分鍾到 5道菜刀接住上齊食第一道 炸子雞 望到都已經流哂口水 佢個皮炸到好金黃 口感十分香脆 炸得恰到好處 雖然很多酒樓都有得食這個送~ 但是他們大多都炸得太耐了~ 跟住就到水煮魚啦 黎到尼間川菜小店無理由吾試下川菜經典水煮魚 佢好大鍋,好多魚 味道十分好有小小麻,魚肉好滑 食得出十分新鮮 望到覺得好辣 哈 但系望到朋友食得甘之味 我梗系都五汁輸啦 重有拔絲骨 佢既味道酸酸甜甜 刀幾大舊@@ 之後就翡翠澳洲炒帶子 系荷蘭豆 炒的 非常爽口 帶子好有口感都幾大粒gA 尼個菜既顏色配搭得很好~ 最後一道黃金蝦 佢既外
大約等左10幾分鍾到 5道菜刀接住上齊
食第一道 炸子雞 望到都已經流哂口水 佢個皮炸到好金黃 口感十分香脆 炸得恰到好處 雖然很多酒樓都有得食這個送~ 但是他們大多都炸得太耐了~ 跟住就到水煮魚啦 黎到尼間川菜小店無理由吾試下川菜經典水煮魚 佢好大鍋,好多魚 味道十分好有小小麻,魚肉好滑 食得出十分新鮮 望到覺得好辣 哈 但系望到朋友食得甘之味 我梗系都五汁輸啦 重有拔絲骨 佢既味道酸酸甜甜 刀幾大舊@@ 之後就翡翠澳洲炒帶子 系荷蘭豆 炒的 非常爽口 帶子好有口感都幾大粒gA 尼個菜既顏色配搭得很好~ 最後一道黃金蝦 佢既外表係比好多辣椒包圍住~ 味道不是太辣 都係有小麻 口感十分爽口
總算第1次食川菜(水煮魚) 川菜我覺得都岩吾同既朋友去試 因為不是十分辣~
我覺得這間小店整體合格,價錢算合理~ 道道菜份量刀很足 有機會一定會再黎試試新菜