2015-05-13
已經唔係第一次見身邊有人食,尤其是Instagram 早排見得特別多,決定捉d朋友去食。 最後4人成行Book左6點幾,可能時間比較早,去到o既時候唔算好多人。一去到就揀左湯底先,成班牛精決定叫牛骨鍋試下,因為黎之前做過少少research,又牛腩又牛什咁,呢個湯底好似好吸引。另外我地仲叫左手切牛肉﹑牛舌心﹑四寶丸﹑響鈴﹑手工蟹黃餃 個煲黎到真係好豐富…湯底一上檯已經見到好深色,聞落仲好香,飲左啖好濃郁。入面仲有好多材料,牛肚牛腸牛”旁”牛腩等等好入味好”林”。 手切牛肉就咁睇D色,同埋D雪花紋好靚,就咁望都覺得應該幾好食。D牛切得剛剛好,唔會太薄或太厚,而且肥瘦均衡,牛味好重好香好好食。 牛精再黎就係食牛舌心,佢比起平時串燒黎講比較厚身,但係煮左一D都唔Un,仲要咬落好爽口,呢個都值得推介。 呢度個響鈴寫住即叫即炸,所以都點左試下。個響鈴好脆,上台時仲係熱辣辣,而且冇油膩o既味道,最怕有d食落有陣油味,呢個食落香脆,都唔錯。四寶丸個樣似手打,我食左墨魚丸同蝦丸都好彈牙。手工蟹黃餃,食o既時候入面有少少湯汁,有D似擺左粒小籠包落去滾 個湯底實在太豐富,食得好飽走人…
個煲黎到真係好豐富…
湯底一上檯已經見到好深色,聞落仲好香,飲左啖好濃郁。
入面仲有好多材料,牛肚牛腸牛”旁”牛腩等等好入味好”林”。
呢度個響鈴寫住即叫即炸,所以都點左試下。
四寶丸個樣似手打,我食左墨魚丸同蝦丸都好彈牙。
個湯底實在太豐富,食得好飽走人…