2013-09-22 569 views
仲記得細細個冰皮岩岩發明出黎時好矚目架一改傳統,感覺冇咁唔健康(一廂情願冇咁肥食完冇咁罪惡。。)凍冰冰又有最愛既唔同水果,皮又煙韌簡直係可以自己一個食哂成盒咁多年黎既中秋都唔會自己去買月餅黎食因為一定會收到但係我見好耐冇食冰皮見聖安娜又有新出品就以團購買黎試下中秋有耐都未到就食左好多月餅!今次可以攞好多味佢有至潮系列︰Super Lemon 冰皮月餅、比利時朱古力 Truffle 冰皮月餅、石板街冰皮月餅經典系列︰蛋黃白豆蓉冰皮月餅、開心果紅豆冰皮月餅、宇治綠茶紅荳冰皮月餅、蛋黃軟心冰皮月餅水果乳酪軟心系列︰菠蘿椰子乳酪軟心冰皮月餅、紅桑子乳酪軟心冰皮月餅、芒果乳酪軟心冰皮月餅、柚子乳酪軟心冰皮月餅清新系列︰楊枝金露冰皮月餅我就只講我食過又值得一提架啦1)Super Lemon 冰皮月餅算係最好食最食穎既一款喇佢豆蓉中混入超酸檸檬味,想像到隻檸檬味一定係好人工架喇好在佢又唔叫太酸,反而真係幾刺激到味蕃檸檬味聽落冇其他生果咁好食,但今次幾好2)菠蘿椰子乳酪軟心冰皮月餅、紅桑子乳酪軟心冰皮月餅一心以為咁多水果MIX埋一定好正點知好難食,勁似藥水味。。我唔識欣賞3)開心果紅豆冰皮月餅不嬲覺得
仲記得細細個冰皮岩岩發明出黎時好矚目架
一改傳統,感覺冇咁唔健康(一廂情願冇咁肥食完冇咁罪惡。。)
凍冰冰又有最愛既唔同水果,皮又煙韌
簡直係可以自己一個食哂成盒

咁多年黎既中秋都唔會自己去買月餅黎食
因為一定會收到
但係我見好耐冇食冰皮
見聖安娜又有新出品就以團購買黎試下
中秋有耐都未到就食左好多月餅!
今次可以攞好多味
佢有
清新系列︰楊枝金露冰皮月餅
我就只講我食過又值得一提架啦

1)Super Lemon 冰皮月餅
算係最好食最食穎既一款喇
佢豆蓉中混入超酸檸檬味,想像到隻檸檬味一定係好人工架喇
好在佢又唔叫太酸,反而真係幾刺激到味蕃
檸檬味聽落冇其他生果咁好食,但今次幾好
2)菠蘿椰子乳酪軟心冰皮月餅、紅桑子乳酪軟心冰皮月餅
一心以為咁多水果MIX埋一定好正
點知好難食,勁似藥水味。。我唔識欣賞
3)開心果紅豆冰皮月餅
不嬲覺得開心果好矜貴(又的確係賣得貴@@!)
所以平時見到佢既產品都會簡佢,算係有情意結
依次其實食落係食唔出有開心果味
只係眼見佢有綠綠地既豆蓉,中間有幾粒紅豆
唯一出色既係佢有種沉實NUTTY既味
冇其他味道咁假

整體黎講質素好普遍
切開入面冇層次,又實結結
皮更加唔會做到煙韌啦
好似食緊D甜甜地既凍糕咁