2016-03-02 292 views
最近寒流又襲港,同兩個朋友心癮起又想去食雞煲我地都住東區,所以搵附近有乜好野食試就搵到哩間炭魚睇睇menu,哩間餐廳主打既係烤魚,不過我地太想食雞煲所以照嗌我地想食既野先炭燒雞煲(半隻)哩個雞煲係小辣既,加左美國肥牛$38一碟個煲一離到賣相已經好吸引,可能相唔太睇到,不過因為鍋底有小火一直煮住個煲,所以其實個湯係煮緊好熱既同平時既雞煲唔同,佢係一路用醬湯煮住既,同埋似鐵碟咁容器真係方便多人圍住食至於味道,個湯小辣已經辣得幾過癮,同埋個醬會越煮越濃,所以辣度都會有所提升,適合食辣野既新手試下而雞煲最緊要既雞,可能因為切得幾細,一離就食得同埋方便入口,而且好嫩口,我地爭下爭下就清哂,唔係飽左既差d想追加多半隻我地都試埋美國肥牛,同樣都好嫩口,不過美中不足在可能個量可能少左少少,但整過離講我都好中意個雞煲竹蔗茅根我地嗌左一楂既竹蔗矛根解渴,因為打邊爐淨飲水邊過癮雖然貴左少少,但幾清甜幾好飲,係幾唔錯既一個選擇整過離講,哩餐雞煲真係好唔錯,一定要搵機會試埋個煎魚,因為都好吸引
最近寒流又襲港,同兩個朋友心癮起又想去食雞煲

我地都住東區,所以搵附近有乜好野食試就搵到哩間炭魚

哩個雞煲係小辣既,加左美國肥牛$38一碟

竹蔗茅根

我地嗌左一楂既竹蔗矛根解渴,因為打邊爐淨飲水邊過癮

雖然貴左少少,但幾清甜幾好飲,係幾唔錯既一個選擇

2016-01-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner