2014-11-23
初次特意到訪吉吉點見到網上咁多好評,又咁岩係星期六,所以都預左要等位,等左大概半個鐘到,店員就安排我地一行四人入座。環境都算舒適,但鋪位實在比較偏僻,唔易搵,同埋比較細,繁忙時間要預左等好耐先得呀~店員既服務態度幾好,會特意提醒我地,手腳都算快。我地先叫左壺鐵觀音,每個茶位$3,都算好抵,可惜係茶味唔濃,但睇在個價錢上都係合格既。呢到既款式都ok多我地4人總共點左12樣野大部分都好好味,好值得讚,而且份量都足夠,大家都食得好飽,一件不漏。最好食既係蜜瓜脆脆卷,綿花雞,鴨胸腸粉同春卷有d食物因為掛住食既關係而忘記影相,哈哈,實在太好味!店員係上春卷既時候,有為我地特別咁將佢剪開;而,係上鮮魚餃既時候,都有特別提我地呢款點心係有d辣,如果唔食得太辣既朋友,可以夾走上面粒辣椒~refill d茶都幾快,雖然staff唔多,服務都算係幾好啦食飽飽埋單都只係大約$70一位,好抵食,好過平時去d傳統酒樓多多聲好成功既新式甜品,吸引一眾年青人去飲茶。有機會再去食,當然要係係冇咁多人既時間去啦最後提提你地,佢係只收現金,唔接受碌卡架