2023-09-21 89 views
忙裡偷閑既我,難得平日放假😆決定去啲平時好少去既地方,今次就去左太古搵食😗呢間餐廳裝修幾別緻,有種西日fusion感覺,都坐得幾舒服🥰✨Lunch hour期間得一個鐘時間食飯,真係好啱節奏繁忙既香港人lol - 沙律🥗 (跟Lunch Menu)正常新鮮沙律味道,柚醋汁調味,都幾開胃🤣 - 麵豉湯🥣 (跟Lunch Menu)微微帶鹹麵豉湯,內有海帶、豆腐配料,飲落去都幾舒服🤩 - 溫泉蛋汁燒牛柳飯🐄🍚 $118牛柳粒份量頗多,肉質嫩滑,肉汁豐富🥰以照燒汁調味,真係啖啖惹味😚表面仲有大量洋蔥,花生粒,炸蒜片,蔥粒等耐料增加口感,食落去就更加香口😈重點係溫泉蛋!蛋汁配上煙韌彈牙珍珠日本米真係好香🥚一啖飯,一啖照燒汁牛柳粒,好易令人忍唔到食曬碗飯🥹 - 灸燒北海道帶子魚生丼🐟🍚 $178刺身有北海道帶子、赤身、油甘魚、松葉蟹鉗、三文魚籽🐠每一款刺身都夠曬鮮味肥美,其中最印象深刻係灸燒北海道帶子👍燒過之後更加突出到帶子油脂香😛夏天食呢個丼飯都幾清爽❤️ 入座果時都見到唔少打工仔係到食飯,我諗呢間餐廳都幾受歡迎😎雖然只係得一個鐘食飯時間,但就算係過曬鐘都唔會真係趕你走😌 (大家可以放心HAHA
忙裡偷閑既我,難得平日放假😆
決定去啲平時好少去既地方,今次就去左太古搵食😗

- 沙律🥗 (跟Lunch Menu)
正常新鮮沙律味道,柚醋汁調味,都幾開胃🤣

- 麵豉湯🥣 (跟Lunch Menu)
微微帶鹹麵豉湯,內有海帶、豆腐配料,飲落去都幾舒服🤩

- 溫泉蛋汁燒牛柳飯🐄🍚 $118
牛柳粒份量頗多,肉質嫩滑,肉汁豐富🥰
以照燒汁調味,真係啖啖惹味😚
重點係溫泉蛋!蛋汁配上煙韌彈牙珍珠日本米真係好香🥚
一啖飯,一啖照燒汁牛柳粒,好易令人忍唔到食曬碗飯🥹

- 灸燒北海道帶子魚生丼🐟🍚 $178
刺身有北海道帶子、赤身、油甘魚、松葉蟹鉗、三文魚籽🐠
每一款刺身都夠曬鮮味肥美,其中最印象深刻係灸燒北海道帶子👍
燒過之後更加突出到帶子油脂香😛
夏天食呢個丼飯都幾清爽❤️

入座果時都見到唔少打工仔係到食飯,我諗呢間餐廳都幾受歡迎😎
雖然只係得一個鐘食飯時間,但就算係過曬鐘都唔會真係趕你走😌 (大家可以放心HAHA)
聽講呢到都好出名食甜品,等我下次有機會再試下😗😗

📍 幸圓 - 太古
鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖