2020-12-17 1658 views
隨著大角咀舊樓收購重建,新住宅落成,呢邊既發展真係越來越成熟,餐廳亦都開始多了,呢間cafe正正就開左係利奧坊二期地下全店以灰色水泥牆同地為主,型格得黎但又唔會覺得成間黑蚊蚊,地方好大好寬蔽,好舒服牛油果火腿配班尼迪克蛋兩塊麵包烘過後外脆內軟,牛油果熟度岩岩好,火腿是煎過的更加好味,egg benedict 配埋個荷蘭醬食落好smooth,仲令到成個包無咁乾,滿分全日英式早餐個All day breakfast既蕃茄,菇都有烤過,scrambled egg唔係加左好多奶同油淋淋個隻煮法,雖然無咁滑但我鍾意,塊薯餅好好食,好滿足黑松露野菌意大利飯意大利飯軟硬適中,每一啖都有濃郁既菇味,加埋黑松露就更加香香蒜菠菜煙肉白菌意粉乾炒香蒜意粉炒又香又乾身,加入菠菜就令到個意粉無咁乾,成碟既味都幾夾又惹味Flat White 選了Nutty豆,奶既香甜同nutty豆既味道真係好夾,雖然擺耐左有氣泡,但成杯飲落係好rich 好順滑抹茶 & 焙茶拿鐵兩杯個拉花都好靚,亦都飲到抹茶&焙茶既香味,奶同茶既balance做得不錯無諗過大角咀會有一間咁舒服咁出色既cafe, 希望之後會再有多d餐廳進駐,維持良

黑松露野菌意大利飯
意大利飯軟硬適中,每一啖都有濃郁既菇味,加埋黑松露就更加香

Flat White

抹茶 & 焙茶拿鐵

無諗過大角咀會有一間咁舒服咁出色既cafe, 希望之後會再有多d餐廳進駐,維持良性競爭,帶旺成個大角咀