2013-01-30 416 views
唔係太餓,但距離見朋友仲有少少時間,想搵地方坐坐,不經意發現呢間小店, 睇落一D都唔起眼,有少少格調,似係做街坊生意多D~阿姐見我好有意思想入去,就好熱情咁走出黎, 仲介紹左兩個招牌熱狗比我..咁我就入去坐下~見佢個招牌係叫特式三文治, 仲有好多作品相掛晒喺到~個個樣都大件夾抵食咁~!又靚又勁~心諗佢D出品一定好有特式~!! 好快就滿心期待 ~再問多次阿姐邊款最好食, 點知佢話見人見智 ( ~噢~點解同企喺出面果陣唔同晒?! 突然覺得自己受昆~!) 睇到其他枱的客人唔係食飯就食意粉, 冇咩人叫三文治同熱狗… 心感不妙之後就點左佢地全店熱狗類第二把’佼椅’ 意式大熱狗,阿姐話而家仲係茶餐時段,可以點杯飲品,咁我問佢有咩特式飲品推介,佢話: 冇呀~一般coffee or tea 囉…YO ~真係意外…諗住佢係標榜食老外野,咁一定有D特式咖啡果D..可能我諗得太多,期望太大~意式大熱狗終於上碟 –可能係放喺個小碟上面LA!~個包真係好大件~!!確係比街邊買的熱狗包唔同~不過一睇就知唔係自家製~~面包上枱已經凍左, 少少暖意都冇, 打開個包睇~有少少失望~滿以為好大條香腸, 點知都係不外如是~
唔係太餓,但距離見朋友仲有少少時間,想搵地方坐坐,

心諗佢D出品一定好有特式~!! 好快就滿心期待 ~

之後就點左佢地全店熱狗類第二把’佼椅’ 意式大熱狗,
阿姐話而家仲係茶餐時段,可以點杯飲品,

雖不至於係燒野食的鷄肉腸,不過都唔係我心諗住既外國熱狗腸, 算係一條’’長脆皮廚師腸’’ LA,,

入面D意大利沙律醬感覺一般,食落就知唔係自己調, 係超市可以買到…
生菜絲同蕃茄片雖然細小左D, 但尚算新鮮唔會覺得放左好耐變林晒.

總括…係我諗得多左, 唔應該抱太大期望會好D! 就當係一間快餐店去諗會好好多~!!
2012-11-01
$30 (Tea)