成日喺網上面推介呢間位於土瓜灣安徽街嘅餃子店,因為喺附近返工所以決定行黎試下,遲啲嚟呢到應該好方便,因為隔離有個沙中線地鐵😅出口~店舖細細,枱亦都唔多,佢菱形咁擺有啲搞笑。我自己唔鐘意食餃子🥟,所以次次都係食佢個雞絲涼麵,配凍豆漿。同行友人就叫餃子。個涼麵好大好多料下,唔算超級凍,好多雞絲(條),青瓜絲同籮白絲,仲有啲芝麻係面,佢個醬比較厚比較濃,唔似麻醬,反而係花生醬?🧐但又唔完全係,比較特別!個麵質都幾彈牙較粗,食完真係超級飽,其實我咁大細都試過食唔哂。🙈建議同朋友share會好啲,試埋其他嘢食。但涼麵都好食嘅。有朋友食擔擔麵,個麵質好淋,而且好似太多花生味,有啲奇怪,我自己麻麻。餃子就無食了。整體來説都算平,但環境就一般啦,可以一試。
雞絲涼麵

$40 (Lunch)
雞絲涼麵